diumenge, 31 d’agost del 2025

FIDEUS A LA MARINERA

 

Ingredients:




  • 400 gr. de fideus del nº 4
  • 4 escamarlans
  • 8 gambes
  • 1 grapat de cloïses
  • 1 sípia bruta (mitjana)
  • 2 tomàquets madurs
  • 1 ceba
  • Mig got de vi blanc
  • OOVE, sal, pebre vermell dolç
  • 1 litre de brou de peix (jo l'he fet la meitat amb fumet dels "pescadors de roses" i la meitat de fumet blanc fet anb algun cap de rap o lluç, 1 pastanaga i una mica de ceba bullit 20 minuts)


Elaboració:

Un parell d'hores abans, posar les cloïses en aigua freda i un grapat de sal perquè treguin la sorra.

Netegem la sípia  i la tallem a trossos Reservar la melsa.

Obrim les cloïses en  una paella amb quatre gotes d'oli. Reservem.

Agafem la cassola on farem els fideus, amb  una mica d'oli. Hi tirem la sípia  i la deixem coure una mica i la  retirem. Fem el mateix amb els escamarlans i les gambes (tot  una mica salat). Retirem.

A la mateixa cassola fem el sofregit. Primer hi tirem la ceba picada molt fina i un gra d'all tallat ben petit. Quan ja agafi color hi afegim el tomàquet ratllat (sense pell i llavors) amb una culleradeta de pebre vermell dolç, i la melsa de la sípia i ho deixem que ens quedi ben sofregit.

Un cop fet, hi afegim mig got de vi blanc i deixar reduir uns 5 minuts a foc baix.

Incorporem  els fideus, ho remenem bé uns minuts, que ens agafi bé el sofregit, i hi afegim  la sípia i el brou ben calent. Rectificar de sal i deixar coure a foc mitjà uns 15-20 minuts (fins que veiem que ja estàn cuits, si cal hi afegim fumet).
Quan li falti poc, afegim els escamarlans, les cloïses i les gambes.

Un cop cuit, deixar reposar uns minuts abans de servir.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada