diumenge, 1 d’octubre del 2023

FAVES A LA CATALANA





Ingredients:


  • 300 gr. de faves pelades
  • 200 gr. de pèsols 
  • 3 tomàquets madurs
  • 1 ceba de Figueres
  • 1 tall de cansalada viada, 2 tires de costella de porc, 3 salsitxes (tot tallat petit)
  • Mitja botifarra negra prima
  • Mig got de vi negre
  • 3 grans d'all, oli,, sal i pebre negre
  • 1 fulla de llor, 1 branqueta petita de romaní i 1 de menta fresca



Elaboració:

En una cassola amb oli, daurar la carn i retirar. En el mateix oli fregir lleugerament la botifarra negra, treure i reservar.

En la mateixa cassola, hi tirem els grans d'all laminats i hi donem unes voltes. Incorporar la ceba tallada petita (amb una mica de sal) i remenar, també la fulla de llor i la branqueta de romaní.
Quan la ceba estigui ben cuita, tirar-hi el tomàquet madur ratllat i deixar a foc baix fins que estigui tot ben confitat.
A continuació abocar el vi negre i deixar fins que s'hagi evaporat l'alcohol (uns 10 minuts).

Tirar-hi la carn, donar unes voltes i després hi tirem les faves ben netes i la menta, remenar ,  cobrir amb aigua, salpebrar  i  tapar (si ho fem amb faves congelades les tirem tal qual) . Deixar a foc baix durant 25 minuts.
Passat aquest temps, afegir els pèsols, tornar a tapar i deixar uns 25 minuts més (que no ens quedi sec). Vigilar fins que tot estigui ben cuit, ja que dependrà de lo tendres que siguin les faves i els pèsols. 

Finalment, quan faltin 5 minuts, posar-hi la botifarra negra tallada a trossets (abans no, que quedaria desfeta!)

Millor cuinar el dia abans, ens quedarà millor.


                                                      *******************

Consells: en comptes de fer-ho amb faves i pèsols frescos es pot fer amb producte congelat. El temps de cocció pot variar, per això el  millor és anar controlant-ho. 
Com que els pèsols requereixen menys temps de cocció, i a efectes de no tallar la cocció de les faves quan incorporem els pèsols congelats, millor afegir-los cap al final cuits (prèviament bullits), ja que si els hi tirem congelats a les faves que s'estan coguen ens poden quedar dures.

                                                                         **********************


 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada