Entrades populars
-
Ingredients: 3 carxofes del Prat 3 Calamars 1 ceba gran 1 raig de vi ranci Oli d'oliva, sal, pebre negre en gra, julivert, sal maldom ...
-
Ingredients (per a 4 persones): -1 rap d'aprox. 750 gr -200 gr. pèsols -4 gambes, 4 escamarlans, 1/4 kg. musclos -tomàquet madu...
-
Ingredients: -8 talls de rap -2 llobregants -1 kg. de patates -2 tomàquets madurs -4 grans d'all -1 ceba -1 nyora -1/4 l. vi...
-
Ingredients -Rovellons (sencers, petits) -Oli -Vinagre de vi blanc -Sal -Pebre negre Elaboració: Netejar bé els bolets, sempr...
-
Ingredients: 350 gr. ametlla crua mòlta 280 gr. sucre 200 gr. de patata (també es pot fer amb moniato) 1 llimona Farina 1 ou Pinyons (100 ...
-
Ingredients - 1 calamar -1 filet de rap (400 gr. aprox) -200 gr. Gambes -10 o 12 musclos o cloïsses -1 ceba -1 tomàquet -1 litre de...
-
Ingredients: 4 calamars d'una mida mitjana 1 ceba gran o 2 de mitjanes 3 grans d'all Vi ranci Sal, OOVE, pebre negre, julivert Ela...
-
ingredients: -2 peus de porc tallats pel mig -uns quants talls de ceps assecats (uns 10/12) -2 tomàquets madurs -6 cebetes petites -...
-
Quan vàrem estar confinats, en Nandu va penjar unes fantàstiques receptes al youtube, i n'he fet alguna. He fet l'ensaladilla russa ...
-
Ingredients: -1 o 2 carbassons(dels llargs) -8 llesques de cansalada fumada -8 llagostins (cru) -1ou -Pa ratllat -oli, sal El...

divendres, 4 de setembre de 2020
SUQUET DE RAP AMB LLAMÀNTOL
Ingredients:
-8 talls de rap
-2 llobregants
-1 kg. de patates
-2 tomàquets madurs
-4 grans d'all
-1 ceba
-1 nyora
-1/4 l. vi blanc
-1 copeta vi ranci
-1 litre i mig de fumet de peix
-Sal, OOVE, pebre vermell dolç
-Per la picada; julivert, 1 llesca pa fregit, 12 avellanes
Elaboració:
Posar la nyora a hidratar en aigua calenta.
Separar el cap i les pinces del llamàntol. El cap partir-lo pel mig i el cos tallar-lo en anelles. A les pinces els hi donem un cop amb la mà de morter.
En una cassola amb oli, fregir els grans d'all sense que es cremin i treure'ls. En el mateix oli fregir el rap, salat i enfarinat. Retirar i saltar els trossos de llamàntol. Retirar.
Tallar la ceba molt petita i ofegar en el mateix oli. Quan estigui transparent afegir el tomàquet (sense llavors i ratllat) i la 1/2 dels alls que havíem fregit.
Quan estigui tot ben sofregit, tirar-hi una cullerada de pebre vermell dolç i la carn de la nyora (que haurem tret de la pell un cop hidratades), donar quatre voltes i afegir el vi blanc i el vi ranci. Deixar uns minuts que evapori l'alcohol.
Afegim les patates trencades (esqueixades, perquè deixin anar el midó), barrejar-ho bé amb el sofregit, i al cap de 3 o 4 minuts remenant, abocar el fumet de peix ben calent. Salpebrar.
En aquest moment posar els caps del llamàntol i les pinces.
Fer la picada amb una mica de julivert, la llesca de pa, les avellanes i els alls fregits que quedaven.
Coure les patates uns 20 minuts (comprovar la cocció, ja que depèn de la varietat), a mitja cocció afegir la picada i quan estiguin cuites posar-hi les anelles del llamàntol i el rap.
Abaixar el foc, sacsejant per no trencar el rap, i en 5 ó 6 minuts ja ho tindrem.
Un cop acabat, també ho podem posar a gratinar un parell de minuts al forn.
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Cap comentari:
Publica un comentari