Entrades populars

divendres, 4 de setembre de 2020

SUQUET DE RAP AMB LLAMÀNTOL


Ingredients:

-8 talls de rap
-2 llobregants
-1 kg. de patates
-2 tomàquets madurs
-4 grans d'all
-1 ceba
-1 nyora
-1/4 l. vi blanc
-1 copeta vi ranci
-1 litre i mig de fumet de peix
-Sal, OOVE, pebre vermell dolç
-Per la picada; julivert, 1 llesca pa fregit, 12 avellanes


Elaboració:

Posar la nyora a hidratar en aigua calenta.

Separar el cap i les pinces del llamàntol. El cap partir-lo pel mig i el cos tallar-lo en anelles. A les pinces els hi donem un cop amb la mà de morter.

En una cassola amb oli, fregir els grans d'all sense que es cremin i treure'ls. En el mateix oli fregir el rap, salat i enfarinat. Retirar i saltar els trossos de llamàntol. Retirar.

Tallar la ceba molt petita i ofegar en el mateix oli. Quan estigui transparent afegir el tomàquet (sense llavors i ratllat) i la 1/2 dels alls que havíem fregit.
Quan estigui tot ben sofregit, tirar-hi una cullerada de pebre vermell dolç i la carn de la nyora (que haurem tret de la pell un cop hidratades), donar quatre voltes i afegir el vi blanc i el vi ranci. Deixar uns minuts que evapori l'alcohol.

Afegim les patates trencades (esqueixades, perquè deixin anar el midó), barrejar-ho bé amb el sofregit, i al cap de 3 o 4 minuts remenant, abocar el fumet de peix ben calent. Salpebrar.
En aquest moment posar els caps del llamàntol i les pinces.

Fer la picada amb una mica de julivert, la llesca de pa, les avellanes i els alls fregits que quedaven.

Coure les patates uns 20 minuts (comprovar la cocció, ja que depèn de la varietat), a mitja cocció afegir la picada i quan estiguin cuites posar-hi les anelles del llamàntol i el rap.

Abaixar el foc, sacsejant per no trencar el rap, i en 5 ó 6 minuts ja ho tindrem.
Un cop acabat, també ho podem posar a gratinar un parell de minuts al forn.







Cap comentari:

Publica un comentari