diumenge, 1 d’agost del 2021

LIONESES

  

Ingredients :


Per la pasta choux:

  • 160 ml. aigua
  • 60 gr. mantega
  • 1 cullerada rasa de sucre
  • 1 pessic de sal
  • 50 gr. maizena
  • 50 gr. farina d'arròs
  • 3 ous




Elaboració:

Escalfem el forn a 220º (a dalt i a baix)

Posar la mantega, l'aigua, el sucre i un polsim de sal en un cassó al foc, fins a desfer la mantega, remenant.

Quan bulli, afegir les farines (abans les tamisem).
Abaixar el foc, si cal el traiem uns minuts del foc, i anem remenant amb una cullera de fusta que la farina absorbeixi tot el liquit, fins que es desenganxi la pasta del cassó.

Treure del foc i anem remenant que es refredi una mica. Afegim els ous batuts, d'un en un i anar integrant bé a la mescla. Fins que no s'ha integrat el primer no posar l'altre. Es tracta d'aconseguir una consistència que quan aixequem una cullerada i caigui, faci el que se'n diu "pico de pato".  Hi afegirem entre 2 i 3 ous fins aconseguir la consistència desitjada.

Posar la massa en una mànega pastissera, fent pilonets en una safata folrada amb paper de forn. Arrodonir  una mica la punta amb el dit moll d'aigua.

Pintem amb ou batut i posem al forn a 220º 10 minuts. Després abaixem a 180º uns 15 minuts més (fins que ens quedin rosses).
Retirar del forn i deixar refredar sobre una reixeta.

Les tallem pel mig amb un ganivet de serreta i ja només ens queda farcir-les.

Jo ho he fet amb nata , crema i trufa (les de trufa les he banyat una mica amb xocolata que he desfet i les de nata i crema empolsat amb sucre glas).
Les receptes de la nata i la crema la podeu trobar en la recepta dels "miguelitos" del meu blog.
La trufa l'he fet senzillament barrejant suaument la nata amb xocolata amb pols (sense sucre)




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada