dimarts, 26 de desembre del 2023

POLLASTRE A LA CATALANA

  

Ingredients:



  • 1 pollastre de pagès de 1'750 kg.
  • 1 ceba gran
  • 2 tomàquets madurs
  • 2 grans d'all
  • 1/2 got de vi ranci
  • Unes quantes prunes seques, dàtils, orellanes, panses sense pinyol
  • 1 grapat de pinyons
  • OOVE, sal , pebre negre


Aquesta recepta l'he fet amb una slow cooking (olla de cocció lenta). Es pot fer en els fogons en una cassola, amb el procediment tradicional i a foc molt baix, i els temps poden canviar.



Elaboració:


Tallar el pollastre a quartso vuitens, depèn de la mida i rentar bé.
Salpebrar-lo.

En una paella amb una mica d'oli el daurem lleugerament per segellar-lo. Retirar.

Tallar la ceba en juliana i els alls deixar-los sencers (els hi donem un cop amb el ganivet).
Sofregir-ho tot fins que ho tinguem amb bon color, i hi afegim el tomàquet ratllat, sense pells ni llavors). Deixar-ho coure tot plegat i quan ja estigui fet, hi tirem els fruits secs i  els hi donem quatre voltes. A continuació hi tirem el vi ranci. Deixar evaporar uns 5 minuts. Rectificar de sal.

Col·loquem el pollastre en l'olla de l'slow cooking, i a sobre hi tirem el sofregit, barrejant-ho bé i que ens quedi ben posat el pollastre.
Ho coguem 4'5 h, en "baixa".
Quan faci 4 hores ho podem destapar per controlar la cocció, ja que el temps pot dependre de la marca de l'olla (jo tinc la crock-pot) i del pollastre (si és de pagès o no).


Com tots els guisats, millor fer-ho un dia per l'altre.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada