Ingredients:
- 200 gr. de farina
- 4 ous
- 1 sobre de llevat Royal
- 125 gr. de sucre
- 1 iogurt grec
- 1 taronja
- 100 ml. d'oli d'oliva suau (o de girasol)
- 1 turró de xixona (aprox, 200 gr)
- 1 pessic de sal
per decorar: sucre glas, una mica més de torró, xocolata negra per fondre (de postres)
Elaboració:
Separem els rovells de les clares dels ous.
Amb una batedora de varetes, batem els rovells amb el sucre fins que ens apugi el volum i queden blanquejades.
Incorporem el iogurt i l'oli. Tornem a batre bé .
Tallem el torró a trossets i l'aixafem. L'afegim a la mescla que ja teníem i ho batem uns minuts, que ens quedi tot barrejat.
Ratllem ben fi la pell de la taronja (sense el blanc) . Abans l'haurem rentat molt bé.
Tamisem la farina i el llevat i ho anem afegint al bol, remenant bé fins que ens quedi tot ben integrat, i també la pell ratllada de la taronja.
Muntem les clares a punt de neu ferm (amb un pessic de sal). Ho afegim a la mescla que tenim feta, de mica en mica i amb una espàtula ho anem barrejant, amb moviments suaus i envoltants.
En un motlle desemmotllable, que haurem untat amb mantega i empolsat amb una mica de farina, hi aboquem la massa.
Ho posem al forn prèviament escalfat a uns 180º durant uns 35/45 minuts. Es tracta que passats els 30 minuts, comprovem amb un escuradents llarg per comprovar quan estigui cuit (quan surti l'escuradents net) . Tot depèn de la potència del nostre forn, millor anar controlant.
Treure del forn i quan estigui fred, desemmotllar.
Guarnir com més ens agradi:
uns fils de xocolata fosa i fer ratlletes amb la mànega, per sobre el pastís, amb una mica de torró esmicolat en el centre i sucre glas. També hi podem posar unes boletes de xocolata.
Es fa amb farina de blat, però es pot substituir per farina sense gluten, mescla mix C rebosteria de Schär. Tot amb les mateixes mides. Jo l'he fet amb aquesta farina (a casa tenim un celíac).
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada