diumenge, 16 de gener de 2022

PASTIS DE TORRÓ DE XIXONA

 Ingredients


  • 200 gr. de farina
  • 4 ous
  • 1 sobre de llevat Royal
  • 125 gr. de sucre
  • 1 iogurt grec
  • 1 taronja
  • 100 ml. d'oli d'oliva suau (o de girasol)
  • 1 turró de xixona (aprox, 200 gr)
  • 1 pessic de sal
per decorar: sucre glas, una mica més de torró, xocolata negra per fondre (de postres)



Elaboració:

Separem els rovells de les clares dels ous.
Amb una batedora de varetes, batem els rovells amb el sucre fins que  ens apugi el volum i queden blanquejades.
Incorporem el iogurt  i l'oli. Tornem a batre bé .

Tallem el torró a trossets i l'aixafem. L'afegim a la mescla que ja teníem i ho batem uns minuts, que ens quedi tot barrejat.

Ratllem ben fi la pell de la taronja (sense el blanc) . Abans l'haurem rentat  molt bé.

Tamisem la farina i el llevat i ho anem afegint al bol, remenant bé fins que ens quedi tot ben integrat, i també la pell ratllada de la taronja.

Muntem les clares a punt de neu ferm (amb un pessic de sal). Ho afegim a la mescla que tenim feta, de mica en mica i amb una espàtula ho anem barrejant, amb moviments suaus i envoltants.

En un motlle desemmotllable, que haurem untat amb mantega i empolsat amb una mica de farina, hi aboquem la massa.

Ho posem al forn prèviament escalfat a uns 180º durant uns 35/45 minuts. Es tracta que passats  els 30 minuts, comprovem amb un escuradents llarg per comprovar quan estigui cuit (quan surti l'escuradents net) . Tot depèn de la potència del nostre forn, millor anar controlant.

Treure del forn i quan estigui fred, desemmotllar.

Guarnir com més ens agradi, jo ho he fet amb uns fils de xocolata que havia desfet i a sobre de paper de forn havia fet com ratlletes. Deixar refredar i posar sobre el pastís,  al vostre gust, amb una mica de torró esmicolat en el centre i sucre glas.

Es fa  amb farina de blat, però es pot substituir per farina sense gluten, mescla mix C rebosteria  de Schär. Tot amb les mateixes mides. Jo l'he fet amb aquesta farina (a casa tenim un celíac).




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada