dimarts, 13 de desembre del 2022

PORROS CONFITATS AMB OLIVADA, CRUIXENT DE PERNIL I ROMESCO

 

Ingredients:


  • 4 porros de la mateixa mida
  • olivada negra
  • 1 llesca de pernil salat
  • salsa romesco  (conserves Ferrer)
  • Oli d'oliva, sal en escates


Elaboració:

Rentem bé els porros, eliminant les parts dures i reservant només la part més tendra (descartem la part verda que guardarem per altres elaboracions).
Els tallem en trossos d'aprox. 8/10 cms. (en sortiran 8 trossos)

Els col·loquem ben posats en l'olla de cocció lenta (slow cooker) i els cobrim amb l'oli d'oliva. 
Cuinar entre 2 i 3 hores en "alta" , tot dependrà de l'olla que tingueu, el millor és que passat 2 hores ho comproveu i quan es punxi estigui tendra, i que no se'ns desfacin, han de tenir consistència.
Si no teniu aquest tipus d'olla, ho feu de la mateixa manera al foc, amb termòmetre controlant la temperatura, que no passi de 70· 

Un cop estiguin cuits, els traiem de l'oli i els posem a escórrer sobre paper de cuina. Reservar.

Escalfem el forn a 200· i hi posem la llesca de pernil a sobre d'un paper de forn. Ens ha de quedar cruixent, vigilar que no se'ns cremi. Treure i posar a sobre un paper de cuina per eliminar greixos.

Muntem el plat:
Col.loquem els trossos de porro i hi posem uns botonets d'olivada negra. Per sibre hi tirem el pernil que haurem esmicolat una mica amb les mans i un polsim de sal en escates.
Finalment, al costat hi posem una mica de salsa romesco.

Servir tebi o a temperatura ambient.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada