diumenge, 30 d’octubre del 2022

LLUÇ EN SALSA VERDA

 

Ingredients:


  • 6 rodelles de lluç fresc (no massa primes)
  • 1 grapat de cloïsses
  • 1 ceba mitjana
  • 2 grans d'all
  • 100 ml. de vi blanc
  • 200 ml. de fumet de peix
  • Oli d'oliva verge extra, sal, julivert
  • farina




Elaboració:

Posem les cloïsses a purgar amb un bon grapat de sal durant 1 hora.
Les rentem i les obrim en una paella amb 4 gotes d'oli. Reservem.

Pelem els grans d'all i els piquem. Fem el mateix amb la ceba.

Agafem una cassola amb un raig d'oli i hi tirem els alls. Remenem que es cogui una mica i hi afegim la ceba . Sofregir a foc baix fins que ens quedi transparent.  Afegim 1 cullerada de farina i ofeguem bé.

Seguidament, hi tirem el vi blanc i deixem evaporar uns 5 minuts. Afegim la 1/2 del fumet i un bon grapat de julivert ben picat. Rectificar de sal.

Agafem el fumet que haviem reservat i unes fulles de julivert i ho triturem  amb la batedora elèctrica.
Colar i afegir a la cassola

Salar les rodelles de lluç i els incorporem a la salsa. Li deixem aproximadament 1 minut i mig per cada costat. Posem les cloïsses per sobre i ja podem servir.



**Ho podem servir amb uns ous escalfats o amb uns ous durs.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada