diumenge, 2 de juny del 2024

PASTÍS DE NESPRES I POMA

 

Ingredients:


  • 1 làmina de pasta de full rectangular
  • 2 pomes
  • 15 nespres
  • sucre
  • canyella en pols
  • Per la nata: 200 cl. de nata per muntar i 30 fr, de sucre de llustre (sucre glas)



Elaboració:


Traiem la pell i els pinyols de les nespres i les tallem pel mig.
Pelem les pomes i els hi traiem el cor,  tallant a rodelles fines.

Ens una cassola hi posem 3 cullerades de sucre, ben escampat, i a sobre les nespres de cap per avall. Hi afegim aigua que ens quedin mig cobertes.

Posarem a foc baix durant uns 20 minuts. Girar-les i deixar 15 o 20 minuts. més. 
Retirar i en la mateixa cassola hi posem (que no quedin apilonats) les rodelles de la poma i coure uns 5 minuts. Retirar i reservar.

Agafem la placa de la pasta de full i pessiguem una mica els voltants. Punxar amb una forquilla tot el centre de la placa.
Repartim la poma per tot el fons del pastís i a sobre hi col·loquem les nespres.

Ho posem al forn (pre-escalfat a 200º escalfor dalt i baix), durant 20/25 minuts, tot vigilant que no se'ns cremi. 
Traiem del forn. Ho pintem amb una mica de l'almivar que ens ha quedat de coure les fruites.

Espolsem lleugerament amb canyella en pols.


Muntem la nata (mig muntada) amb el sucre.

Acompanyar el pastís amb la nata semi-muntada.





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada