diumenge, 15 de maig del 2022

PEUS DE PORC AMB SALSA DE CEPS


Ingredients:

  • 3 peus de porc tallats pel mig
  • Ues làmines de ceps assecats (uns 15/20)
  • 2 tomàquets madurs
  • 6 cebetes petites
  • 1 tros de porro (la part blanca)
  • 1 ceba gran
  • 200 ml. de vi blanc
  • 6 grans d'all 
  • OOVE, sal, pebre negre, pebre vermell dolç, pebre vermell picant



Elaboració:


Bullir els peus fins que estiguin ben cuits (amb una bresa de verdures i herbes). Jo els compro cuits i els faig bullir igualment una mitja hora. Reservar també el suc de cocció.

Rentar els ceps i posar-los en remull amb una mica d'aigua, que s'hidratin.
 
Agafar les cebetes petites (escalunyes) i coure una mica en el microones mateix, que quedin una mica tovetes.

En la cassola on farem el guisat, saltejar les cebetes que hem cuit prèviament amb una mica d'oli, i també 5 o 6 grans d'all sense pelar. Retirar.

Abocar la ceba tallada ben petita, i deixar que es faci amb una mica de sal . Quan comença a agafar color, afegir un cullerot d'aigua de remullar els ceps,  i reduir a foc mitjà/baix . Afegir el porro tallat ben petit.  Remenar bé i que es vagi fent.
Ratllar els tomàquets sense pells ni llavors i afegir al sofregit , junt amb pebre vermell (1/2 cullerada petita de picant i 1/2 de dolç).
Quan estigui tot ben fet i el tomàquet brillant, tirar-hi el got de vi blanc i deixar que evapori l'alcohol i a continuació afegir un altre cullerot de l'aigua dels ceps. Salpebrar i reduir.
Posar en un got i passar per la batedora (minipimer).

En la cassola, una mica d'oli i saltar els ceps lleugerament, i tornar a posar les cebetes i els alls a la cassola. Abocar-hi la salsa . Afegir un parell de cullerots de l'aigua de bullir els peus. Rectificar de sal .
A continuació afegir els peus, i que es vagin fent amb la salsa a foc baix, uns 30 minuts amb la cassola tapada..

Millor fer el guisat el dia abans.

4 comentaris: