dissabte, 24 de juliol de 2021

RATAFIA DE CIRERES

 

Ingredients:

 

  •  1 litre de "Alcohol pour Fruits Caiman" (38º)
  • 1 kg. de cireres madures (dures)
  • 300 gr. de sucre
  • 350 ml. d'aigua mineral

 

Elaboració:


 Rentar bé les cireres i deixar escorre. Treure els pinyols amb un espinyolador (o si no en teniu, amb la punta d'un ganivet).

Les posem en un pot de boca ampla o una damajoana, les cobrim amb l'aiguardent i ho deixem en un lloc fresc a les fosques durant 40 dies.

Un cop passat aquest temps, colem el liquit amb filtres de cafè, perquè ens quedi ben net i brillant, i hi afegim un almivar que haurem fet amb 300 gr. de sucre i 350 ml. d'aigua mineral (deixar bullir suaument fins que es desfaci el sucre i un cop fred l'afegim a l'alcohol).

Embotellar.

(ho podem fer amb qualsevol aiguardent destil·lat de raïm, fruites, cereals, etc..., però jo he utilitzat aquest per no afegir-li sabors, si ens decantem per algun aiguardent anisat no hi posarem l'almivar).



 

 

 

 

 

 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada