diumenge, 4 de febrer del 2024

GUISAT DE SEITÀ AMB VERDURES

 

Ingredients:


  • 1 paquet de seità
  • Verdures a escollir  (1 ceba tendra, 1 pastanaga, 1 carxofa, 1 troç de porro, 1 troç de carbassó, carbassa, xampinyons, pebrot verd, pèsols, naps......)
  • 1 o 2 tomàquets madurs
  • OOVE, sal, comí en pols, pebre vermell dolç, cúrcuma en pols, tamari o salsa de soja
  • sèsam


Elaboració:

Rentar el bloc de seità, assecar-lo amb paper de cuina i tallar-lo a rodelles d' 1 cm. de gruixut. El posem en un plat i el ruixem amb una mica de tamari o salsa de soja. Reservem.

Tallem les verdures.
La pastanaga i el porro a rodelles, la ceba en juliana gruixuda, la carbassa i el carbassó en cubs una mica grans, els xampinyons pel mig o a quarts, la carxofa a trossos, etc.... (tot depèn de les verdures que farem servir, va molt bé per aprofitar trossos que ens van quedant a la nevera).

Agafem una cassola (amb un raig d'oli) i hi posem la ceba i el porro a ofegar. Anem afegint les verdures depenent de si són més o menys dures, anar donant voltes, ho salem lleugerament. 
Hi afegim  un raig d'aigua i tapem, que es vagin coent.

Quan ja estiguin mig fetes, destapem la cassola i  hi afegim 1 o 2 tomàquets madurs (ratllats, sense pell ni llavors) i quan estigui una mica feta, el seità, remenant bé que s'impregni amb tota la salseta. Tirar-hi mig got  d'aigua i un polsim de les espècies (comí en pols, pebre vermell dolç i la cúrcuma, si volem també hi podem posar curry, tot al gust). Provem de sal i podem rectificar amb salsa de soja.

Remenem bé i deixem coure tot plegat uns 20/25 minuts a foc baix (si ens queda sec, hi afegim una mica d'aigua)

Deixar reposar unes hores abans de menjar, espolsant una mica de sèsam per sobre.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada