Ingredients:
- 1 paquet de seità
- Verdures a escollir (1 ceba tendra, 1 pastanaga, 1 carxofa, 1 troç de porro, 1 troç de carbassó, carbassa, xampinyons, pebrot verd, pèsols, naps......)
- 1 o 2 tomàquets madurs
- OOVE, sal, comí en pols, pebre vermell dolç, cúrcuma en pols, tamari o salsa de soja
- sèsam
Elaboració:
Rentar el bloc de seità, assecar-lo amb paper de cuina i tallar-lo a rodelles d' 1 cm. de gruixut. El posem en un plat i el ruixem amb una mica de tamari o salsa de soja. Reservem.
Tallem les verdures.
La pastanaga i el porro a rodelles, la ceba en juliana gruixuda, la carbassa i el carbassó en cubs una mica grans, els xampinyons pel mig o a quarts, la carxofa a trossos, etc.... (tot depèn de les verdures que farem servir, va molt bé per aprofitar trossos que ens van quedant a la nevera).
Agafem una cassola (amb un raig d'oli) i hi posem la ceba i el porro a ofegar. Anem afegint les verdures depenent de si són més o menys dures, anar donant voltes, ho salem lleugerament.
Hi afegim un raig d'aigua i tapem, que es vagin coent.
Quan ja estiguin mig fetes, destapem la cassola i hi afegim 1 o 2 tomàquets madurs (ratllats, sense pell ni llavors) i quan estigui una mica feta, el seità, remenant bé que s'impregni amb tota la salseta. Tirar-hi mig got d'aigua i un polsim de les espècies (comí en pols, pebre vermell dolç i la cúrcuma, si volem també hi podem posar curry, tot al gust). Provem de sal i podem rectificar amb salsa de soja.
Remenem bé i deixem coure tot plegat uns 20/25 minuts a foc baix (si ens queda sec, hi afegim una mica d'aigua)
Deixar reposar unes hores abans de menjar, espolsant una mica de sèsam per sobre.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada