diumenge, 4 de febrer del 2024

PANACOTTA DE TORRÓ DE XIXONA

 

Ingredients: 



  • 400 ml. de nata líquida per muntar
  • 50 ml. de llet
  • 40 gr. de sucre
  • 120 gr. de torró de xixona
  • 3 làmines de gelatina (6 gr.)
  • cacau en pols
  • fruits vermells (nabius, groselles, gerds, maduixes.....)




Elaboració:


Posem les làmines de la gelatina en remull amb aigua freda.

En el got de la batedora de braç, hi posem la nata líquida, la llet, el sucre i el torró una mica esmicolat.
Ho triturem fins que el torró s'hagi desfet.

Ho posem en un cassó al foc (temperatura mitjana), i retirar quan comenci a bullir (mentrestant, ho anem remenant que no s'enganxi).
Treure del foc i hi afegim la gelatina escorreguda, barrejant bé.

Ho posem en motlles que haurem pintat una mica amb mantega desfeta  i quan estigui fred ho posem a la nevera  unes hores (millor la nit abans).

-----> Ho he fet amb motlles d'alumini, que després per desemmotllar va millor, ho tallem amb unes tisores i és fàcil,  a més que queda amb unes ratlletes a l'entorn que queden maques. Si ho fem amb motlles normals, per desemmotllar millor posem uns segons el motlle en aigua calenta i així baixa bé.

En el moment de servir, hi espolsem  una mica de cacau en pols i adornem amb algun fruit vermell.







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada