diumenge, 28 de juliol del 2024

ORADES AL FORN

 

Ingredients :


  • 4 orades
  • 3 patates grans
  • 1 ceba gran
  • 2 tomàquets de penjar
  • 100 ml. de vi blanc
  • Oli, sal, pebre negre
  • 100 ml. de fumet de peix


Elaboració:

Escalfem el forn a 180º

Escatar les orades, les rentem i assequem i els hi fem 2 talls a cada costat, així se'ns cou millor.

Pelem les patates i les tallem a rodelles una mica gruixudes. Les col·loquem ben repartides en una safata de forn. Fem el mateix amb la ceba, que la posarem sobre les patates. Salpebrem i hi tirem un bon raig d'oli per sobre.
Ho posem al forn fins que punxant estiguin una mica toves (uns 30 minuts). A mitja cocció hi posem el mig got de vi blanc, que es vagin coent. 

Posem les orades  a sobre les patates que ja tindrem mig cuites. Salpebrar-les i les ruixem amb una mica d'oli.  També  hi posem els tomàquets tallats pel mig.
Regar també amb una mica de fumet de peix  (si no en teniu, una mica més de vi).
Ho deixarem coure uns 20 minuts (anem vigilant, depenent del forn, amb compte que no ens quedi sec).

Ja ho tindrem a punt de servir.




(en els talls que hem fet les orades, hi podem posar una rodella de llimona, jo no ho he fet perquè no m'agrada gaire)




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada