diumenge, 14 de juliol del 2024

ROSTIT DE FESTA MAJOR

 

Ingredients:



  • Mig pollastre trossejat
  • 2 botifarres
  • 12 mandonguilles
  • 2 cebes mitjanes
  • 1 cabeça d'alls
  • 2 pastanagues
  • 1 tomàquet de penjar
  • 100 ml de vi ranci
  • 1 fulla de llor, pebre negre, sal, farigola
  • llar de porc
  • OOVE
  • Brou de pollastre (o de carn o verdures)


Elaboració:

En una cassola, hi posem un parell de cullerades de llar de porc i un raig d'oli d`oliva.
A foc mitjà, hi rossegem el pollastre salpebrat.
Quan ja estigui ros, retirem i fem el mateix amb les botifarres. Tallar pel mig i retirar.

Les mandonguilles les fregim en una paella a part, amb oli, una mica enfarinades.

Ho posem tot junt un altre cop a la cassola, junt amb les cebes tallades a quarts, la cabeça d'alls, el tomàquet, les pastanagues i les herbes (fulla de llor i un polsim de farigola).
Li donem 4 voltes i hi afegim el vi ranci, deixant 5 minuts que ens evapori l'alcohol.

A continuació incorporem 200 ml. de brou  (si no en tenim, una mica d'aigua), ho tapem i deixem 45/50 minuts a foc baix, o fins que tinguem el pollastre ben cuit. Provem de sal. Vigilar que no ens quedi sense brou, si cal n'afegim.



Millor fer el dia abans. També hi podem afegir prunes seques, pinyons.......




1 comentari: