Ingredients:
- 1 kg. de vedella (llata)
- 2 cebes
- Farina
- 500 gr. escarlets (si no en teniu, algun altre)
- 1 copa de vi ranci
- OOVE, sal
- Brou de carn (o de pollastre, verdura,...)
- 1 bossa de preparat x fer la picada
- All i julivert
Elaboració:
Si els bolets els tenim en conserva en sal, deixar en aigua el dia abans per dessalar. Si són de pot o congelats, no cal.
Bullir 20 o 30 minuts els bolets. Escórrer i passar per la paella amb una mica d'oli, una mica espolsat amb farina, molt poca. Donar quatre voltes que quedi cuita la poca farina que hi hem posat i reservar.
La llata l'haurem fet tallar fi, d'un gruix més o menys d'1'5 cm.
Enfarinar lleugerament (espolsar la farina sobrant) i fregir en oli, molt poca estona, simplement per segellar la carn. Reservar.
Colar l'oli i passar a una cassola.
Sofregir les cebes (ratllades en un ratllador una mica gruixut) amb una mica de sal, fins que ens quedi daurat. Tirar-hi el vi ranci i deixar 10 minuts que evapori l'alcohol.
Ara afegir la vedella, remenar bé, i cobrir amb el brou. Tapar i deixar a foc mitjà-baix. Un cop han passat uns 3/4 d'hora, afegir els bolets. Tornar a tapar i deixar uns 3/4 h. més o fins que la vedella estigui ben tendra, rectificant de sal.
Abans d'acabar, afegir la picada (feta amb la bossa de picada, que normalment porta unes quantes ametlles, avellanes, palets... i també 2 grans d'all i una branca de julivert), tot ben picat en el morter. Barrejar bé i fer la xup-xup uns 10 minuts més i ja ho tindrem.
Millor fer el dia abans, que reposi.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada