diumenge, 14 de març del 2021

TORTELL DE NATA

 

Ingredients:



  • 2 làmines de pasta de full rodones
  • 75 gr. de sucre glas
  • 1 ou
  • 500 ml. de nata per muntar de 35/38%
  • una mica més de sucre per espolsar per sobre




Elaboració:

Treure les 2 bases de l'embolcall. 
Pintem  amb un pinzell amb una mica d'aigua una de les bases.
Posar a sobre l'altra planxa, que coincideixin, prement que ens quedin les 2 bases ben unides.

Amb l'ajut d'un plat que centrarem, tallem la part interna, formant una corona. Retirar el centre amb cura (ho podem utilitzar per fer algun altre postre o coca salada).

Pintar la part superior amb una mica d'ou batut.

Posar al forn que prèviament haurem escalfat a 200º, i li deixarem uns 20/25 minuts, controlant que no se'ns cremi (si queda massa torrat de sobre, tapar amb paper d'alumini).
Quan estigui cuit, retirar i deixar refredar a sobre d'una reixeta.

Tindrem al congelador la nata, un bol i les varetes al congelador uns 15 minuts.
Ho traiem i muntem la nata, amb la batedora de varetes, quan quasi estigui muntada hi afegim els 75 gr. de sucre glas (si us agrada molt dolç, s'hi pot  posar 90 gr)
Posar la nata en una mànega pastissera.

Obrir el tortell pel mig amb un ganivet de serreta, amb cura de no trencar-la. Retirar la part superior i omplir amb la nata. Tornar a tapar i espolsar una mica de sucre glas per sobre.
Guardar a la nevera.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada