Ingredients:
- 2 peus de porc cuits, tallats pel mig
- 8 o 10 gambes
- Tomàquet natural (de conserva)
- Oli d'oliva verge extra, vinagre de mòdena, sal
Elaboració:
Si comprem els peus ja cuits els fem bullir uns 15 minuts més. (Si els coem nosaltres, bullir-los amb un tros de ceba, 1 pastanaga, un tros de porro i una fulla de llor unes 2 h. i mitja o fins que estan ben cuits).
En calent, els traiem de l'olla i els desossem, conservant al màxim en trossos grans.
Traiem els caps de les gambes, les pelem i retirem el ventre. En una paella amb 4 gotes d'oli les saltegem mig minut. Reservem.
Agafem un paper film i posem a sobre els peus desossats, distribuint per sobre les gambes. Ho enrotllem bé com si volguéssim fer una botifarra, caragolant les puntes, ben apretat. Ho acabem d'embolicar amb un paper d'alumini o un drap, que ens quedi tot ben compacte i posem a la nevera unes hores (o millor el dia abans).
Amb un ganivet que talli bé, en fem llesques lo més primes possible. Ho disposem en una safata.
Posem a sobre de cada tall una culleradeta de tomàquet confitat o de conserva (o natural ratllat) , i ho amanim amb oli d'oliva verge extra, sal i una mica de vinagre de mòdena.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada