diumenge, 29 de gener del 2023

CALÇOTS EN TEMPURA

 

Ingredients:


  • 12 calçots
  • 1 ou
  • Mitja ampolla petita de cervesa
  • sal
  • oli d'oliva
  • farina



Elaboració:

Netegem els calçots i els hi traiem les primeres capes, tallant les fulles, mirant que ens quedin tots més o menys de la mateixa mida.
Els emboliquem individualment amb paper d'alumini. 
Els posem al forn prèviament escalfat a 200º , durant 20/30 minuts (comprovar-ho, obrint un paquet).
Els traiem dels embolcalls i deixem refredar.

Preparem la pasta de la tempura. Batem un ou, i hi afegim la cervesa (molt i molt freda, posar-la una estona al congelador) i un pessic de sal. Remenar bé i anem afegint farina fins que ens quedi una pasta ben fina i sense grumolls.

Escalfem oli en una paella. Anem arrebossant els calçots amb la pasta de la tempura, fregint-los i posar-los sobre paper de cuina per eliminar excés d'oli.

Servir amb alguna salsa tipus calçots, romesco.......




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada