Ingredients:
- 1 rap petit
- 16 gambes vermelles fresques
- 2 potes de pop cuit
- 2 carxofes
- 400 gr. d'arròs
- 1 ceba
- 2 grans d'all
- 3 tomàquets madurs
- 100 ml. de vi blanc
- OOVE, sal, pebre vermell dolç
- Fumet de peix (800 - 900 ml)
Elaboració:
Tallar el rap en 2 filets, i fer-ne daus i el salem lleugerament.
Tallar el pop a rodelles d'aproximadament 1 cm.
Pelem les gambes, reservant els caps i les closques, reservant-ne 4 senceres.
Bullim les carxofes tallades en 8 trossos,en aigua lleugerament salada, que no quedin excessivament cuites perquè no se'ns desfacin.
Posem un raig d'oli en la paella on farem l'arròs i saltem lleugerament les gambes (molt poquet), retirar i fer el mateix amb els daus de rap, després amb el pop i per últim les carxofes que hem bullit.
(reservarem les gambes que no hem pelat i les puntes de les potes de pop, per posar a sobre un cop fet).
En el mateix oli (si cal n'hi afegim), primer sofregim els caps i les closques de les gambes, aixafant perquè ens quedi tota la substància a l'oli. Ho retirem tot i hi afegim la ceba tallada molt petita, quan estigui una mica rossa afegir un parell de grans d'all picats. A continuació hi tirarem el tomàquet ratllat (sense llavors ni pell), amb una cullerada petita de pebre vermell dolç. Sofregir lentament fins que estigui ben brillant, i afegir un raig de vi blanc. Deixar evaporar uns 5 minuts.
Ara hi tirarem l'arròs, que el torrarem una mica, mentre anem remenant.
Afegim el pop i les carxofes. Abocar el fumet de peix ben calent, el doble i una mica més que la quantitat d'arròs. Salar.
Deixarem coure, sense remenar, uns 20 minuts. Quan porti 12/15 minuts coent, hi afegim els daus del rap i les gambes pelades.
Quan ja estigui cuit, hi posem a sobre les dues puntes de les potes de pop i les gambes que hem reservat senceres.
*si no és temps de carxofes, ho podem fer amb carxofes en conserva o sense.
*si us voleu estalviar el pas del sofregit, us recomano el "sofregit de tomata i ceba ecològica" d'en Quim Matas , boníssim https://elsofregit.com/sofregits/
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada