diumenge, 26 de maig del 2024

ARRÒS DE POP, GAMBES, RAP I CARXOFES

 

Ingredients:



  • 1 rap petit 
  • 16 gambes vermelles fresques
  • 2 potes de pop cuit
  • 2 carxofes
  • 400 gr. d'arròs
  • 1 ceba
  • 2 grans d'all
  • 3 tomàquets madurs
  • 100 ml. de vi blanc
  • OOVE, sal, pebre vermell dolç
  • Fumet de peix (800 - 900 ml)



Elaboració:

Tallar el rap en 2 filets, i fer-ne daus i el salem lleugerament.
Tallar el pop a rodelles d'aproximadament 1 cm.
Pelem les gambes, reservant els caps i les closques, reservant-ne 4 senceres.
Bullim les carxofes tallades en 8 trossos,en aigua lleugerament salada,  que no quedin excessivament cuites perquè no se'ns desfacin.

Posem un raig d'oli en la paella on farem l'arròs i saltem lleugerament les gambes (molt poquet), retirar i fer el mateix amb els daus de rap, després amb el pop i per últim les carxofes que hem bullit.
(reservarem les gambes que no hem pelat i les puntes de les potes de pop, per posar a sobre un cop fet).

En el mateix oli (si cal n'hi afegim), primer sofregim els caps i les closques de les gambes, aixafant perquè ens quedi tota la substància a l'oli. Ho retirem tot i hi afegim  la ceba tallada molt petita, quan  estigui una mica rossa afegir un parell de grans d'all picats. A continuació hi tirarem el tomàquet ratllat (sense llavors ni pell), amb una cullerada petita de pebre vermell dolç. Sofregir lentament fins que estigui ben brillant, i afegir un raig de vi blanc. Deixar evaporar uns 5 minuts.

Ara hi tirarem l'arròs, que el torrarem una mica, mentre anem remenant.
Afegim el pop i les carxofes. Abocar el fumet de peix ben calent, el doble i una mica més que la quantitat d'arròs. Salar.

Deixarem coure, sense remenar, uns 20 minuts. Quan porti 12/15 minuts coent, hi afegim els daus del rap i les gambes pelades.

Quan ja estigui cuit, hi posem a sobre les dues puntes de les potes de pop i les gambes que hem reservat senceres.

*si no és temps de carxofes, ho podem fer amb carxofes en conserva o sense.

*si us voleu estalviar el pas del sofregit, us recomano el "sofregit de tomata i ceba ecològica" d'en Quim Matas , boníssim  https://elsofregit.com/sofregits/









Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada