Ingredients:
- 100 gr. de farina
- 2 ous
- 100 gr. de sucre
- 250 ml. de llet
- 4 pomes golden
- 5 gr. de llevat Royal
- 1/4 culleradeta de canyella en pols (opcional)
- Melmelada de préssec
Elaboració:
Folrar amb paper de forn un motlle d'uns 22/24 cms., untar amb una mica de mantega i polsim de farina.
Pelar 2 pomes i mitja , treure el cor i tallar-les a dauets molt petits.
En un bol posem els ous sencers, el sucre, la llet, la canyella, la farina i el llevat (abans ho tamisem que no quedin grumolls) i batre que quedi ben fi (amb la batedora de varetes).
Incorporar manualment els daus de poma, que quedi ben barrejat. Abocar en el motlle.
Agafem la poma i mitja que quedava, pelada i sense el cor, tallar-les a mitges llunes fines. Col.locar-les a sobre de la massa, que quedi maco.
Coure al forn a 180 º durant aprox. 1 h.aprox (depèn del forn, millor que anem controlant, punxant amb un escuradents fins que surti net).
Treure del forn i quan estigui fred, pintar amb un pinzell amb melmelada que haurem barrejat amb una mica d'aigua.
(la recepta original és amb farina de blat, però jo l'he fet amb farina sense gluten, mescla mix C de Schär. També es pot fer amb sucre morè de canya, i amb beguda vegetal en comptes de llet)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada