dissabte, 17 d’abril del 2021

BUNYOLS DE BACALLÀ SENSE GLUTEN

 

Ingredients


  • 1 llom de bacallà dessalat de 200 gr.
  • 100 ml. llet
  • 120 gr. farina d'arròs
  • 40 gr. de farina de blat de moro (maizena)
  • 1 ou
  • 1/2 sobre de llevat (royal)
  • 2 grans d'all
  • Julivert
  • sal, oli d'oliva suau




Elaboració:

Posar aigua a bullir i coure el troç de bacallà exactament 1 minut. Deixar refredar i esmicoleu-lo en bocins petits, vigilant que no hi hagi cap espina i retirant la pell. 

Picar els 2 grans d'all i una mica de julivert.

En un bol, posar el bacallà i afegir l'ou batut, la llet i l'all i julivert picat. Barrejar molt bé amb una forquilla.

Tamisar les 2 farines junt amb el mig sobre de llevat.
Ho anirem afegint de mica en mica a la barreja amb el bacallà. Si cal, rectificar de sal tot i que amb la que porta el bacallà potser n'hi haurà prou, millor provar-ho.
Ens ha de quedar una barreja cremosa.

Escalfar oli abundant en una paella. Formem boletes amb l'ajut de 2 culleres, que anirem fregint i retirant a mesura  que ens quedin rossos. Posar sobre paper absorbent perquè ens tregui l'excés d'oli.

Els podem acompanyar amb salsa de tomàquet, romesco o tal qual.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada