Ingredients:
- 4 cues de rap (individuals)
- 12 gambes vermelles
- 1/4 kg. de cloïsses
- 3 o 4 patates
- 2 tomàquets vermells (de penjar)
- 1/2 got de vi blanc
- All, julivert, oli, sal, pebre vermell dolç, pebre negre.
- 1 llimona
Elaboració:
Rentar bé les cloïsses i posar-les en aigua i sal un parell d'hores, que purguin la sorra.
Rentar les cuetes i fer un tall al mig.
Pelar les patates i tallar-les en rodelles gruixudes.
Distribuir-les en una safata de forn amb una mica d'oli, que faran de llit del rap. Salpebrar i tirar una mica més d'oli per sobre. Posar al forn a 180º durant uns 20 minuts, que se'ns coguin una mica.
Un cop passar aquest temps, posar els rapets, salpebrats (sal i pebre negre) i amb 1/2 rodella de llimona en el tall que hem fet i també els tomàquets tallats pel mig. Escampar una mica d'all i julivert picat per sobre, i un raig de vi blanc. Tornar a posar al forn.
En una paella, sofregir un parell de grans d'all, i quan estiguin, incorporar les gambes. Salar. Fer-les poquet i tirar-hi una cullerada de pebre vermell dolç, remenant bé vigilant que no s'ens cremi i afegim 1/2 got de vi blanc. Deixar reduir uns 10 minuts a foc baix.
En una paella a part, obrir les cloïsses amb una mica d'oli.
Quan el rap porti al forn uns 20 minuts, li tirem per sobre el refregit (de les gambes, pebre vermell i vi), regant bé els raps amb el suc.
Per últim, quan veiem que el rap ja està cuit, afegir les cloïsses i gratinar uns minuts que ens quedi torradet.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada