dilluns, 10 de maig de 2021

ROTLLETS DE FILET DE LLENGUADO AMB SALSA DE GAMBES

 

Ingredients:


  • 3 llenguados mitjanets (pelats)
  • 12 gambes vermelles
  • 1 troç de porro
  • 1/2 ceba
  • nata líquida per cuinar
  • conyac
  • OOVE, sal, pebre negre



Elaboració:

Treure els 4 filets als llenguados (jo ho he fet amb llenguados congelats , surten bé. Si ho compreu fresc, igual a la peixateria us ho fan).

Amb les espines, fer un fumet suau, 20 minuts bullint).

Pelem les gambes, i reservem els caps i les cloves.

Agafem els filets i hi posem una gamba al mig, ho enrotllem i ho fixem amb un escuradents. Salpebrem. 
Els col.loquem en una safata de forn, amb un rajolí d'oli d'oliva per sobre i els posem el forn prèviament escalfat  a 190º durant 15 minuts (o fins que veiem que estan cuits, però vigilant que no ens quedin secs) 

En una paella amb una mica d'oli, sofregim el porro i la ceba tot tallat petit, i quan estigui fet hi afegim els caps i cloves de les gambes, aixant-ho bé per treure la substància fins que estigui torrat. Tirar un raig petit de conyac i flamejar, deixant que cremi l'alcohol. A continuació tirar un cullerot del brou que hem fet amb les espines. Deixar bullir uns 5 minuts.

Passar-ho tot pel colador xinès, prement bé amb la mà de morter per aprofitar tots els sucs.

Ho tornem a posar en la paella i hi tirem un raig de nata líquida. Remenar una mica i rectificar de sal si és necessari.

Napar els mini "pinxos" amb la salsa i ja podem servir.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada