dimecres, 5 de maig de 2021

PASTÍS DE FORMATGE



Ingredients:

  • 250 gr. formatge Philadelphia (o similar)
  • 200 gr. de formatge Mascarpone
  • 200 ml. de nata per muntar
  • 200 ml. de llet
  • 3 ous
  • 50 gr. de maizena
  • 150 gr. de sucre
  • 1 paquet de galetes maria
  • Mantega
  • La pell ratllada d'una llimona
  • Confitura, melmelada o fruites per adornar (millor fruits vermells)


Elaboració:

 Escalfar el forn a 180º

Agafar un motlle rodó, millor dels que es desmunten. El podem folrar amb paper de forn per facilitar el desemmotllatge.

Triturar 3/4 parts del paquet de galetes amb la picadora. Posar en un bol i  anar afegint mantega (que haurem escalfat amb el micro perquè s'integri més ràpidament) fins a fer una pasta. La quantitat de mantega dependrà del tipus de galetes que utilitzeu, si són més o menys mantegoses (jo com que ho he fet amb galetes sense gluten, la quantitat de mantega és superior).

Cobrir el fons del  motlle, prement la galeta i posar al forn uns 5 minuts. Treure i refredar, si voleu ho podeu posar a la nevera o al congelador per solidificar la base.

En un bol, posar tots els ingredients:

El  formatge philadelphia, el mascarpone,  la llet, la nata, el sucre, la ratlladura de la llimona i la maizena.
Batre amb una batedora de varetes fins que quedi una massa fina. Afegir els ous un a un i continuar batent.

Abocar en un motlle d'uns 24 cms.

Posar al forn amb escalfor a dalt i a baix. 
Tot dependrà del tipus de forn que tingueu, aconsello anar vigilant cada 20 minuts,  triga més o menys 60 minuts, però el millor és quan comença a estar cuit, punxar amb un escuradents  i quan surt net és que ja està cuit.

Treure del forn i deixar refredar. 
Posar a la nevera tapada, durant  unes hores, millor un dia per l'altre.

Per últim, adornar amb fruits vermells o cobrir amb confitura o melmelada de maduixa o gerds (ho escalfem amb una mica d'aigua i l'escampem per sobre).






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada