diumenge, 2 de maig del 2021

ROSES DE POMA I PASTA DE FULL

 

Ingredients:


  • 1 làmina de pasta de full rectangular
  • 2 pomes vermelles (fuji)
  • Sucre morè
  • Canyella en pols
  • Melmelada de préssec
  • Mantega
  • 1 llimona
  • Sucre glas


Elaboració:

Escalfem el forn a 180º (de dalt i de baix).

Omplir d'aigua un bol que pugui anar al microones.
Afegir-hi 2 cullerades de sucre morè i el suc de mitja llimona.

Netejar bé les pomes i treure el cor. Tallar-les per la meitat i fer-ne làmines fines.
Les submergirem en el bol d'aigua. i les posem al microones a màxima temperatura durant 3 minuts. Treure-les, ho remenem i els hi tornem a posar 3 minuts més. Comprovar que ens quedin una mica toves i flexibles perquè al muntar no se'ns trenqui, però que no ens quedi massa cuit i es desfaci.
Escórrer i reservar.

Agafem la làmina de pasta de full i l'estirem una mica amb un corró. Amb un regle, dividim en tires llargues (del costat més curt del rectangle). Les tires més o menys d'uns 6 cms. (a  mi m'han sortit 7 tires de 5,5 cms.)

En una tassa, posar 2 cullerades de sucre morè , 1 culleradeta de canyella mòlta i 1 cullerada d'aigua, i escalfar 10 segons al microones. Pintar les tires de pasta de full amb aquesta barreja.

Agafem una de les làmines i hi anem col·locant les làmines de poma que sobresurtin de la tira de pasta de full, anant encavalcant (solapant) els talls de poma (uns 7 talls de poma x cada tira). Dobleguem la pasta de full com si tanquéssim els trossos de poma dins (per la meitat de la tira). Ara l'agafem i l'anem enrotllant. Anem posant les roses en un motlle de cupcakes que prèviament haurem untat amb mantega.
Fer el mateix amb la resta de pasta de full.

Ara les posem al forn uns 40 minuts (vigilant, que no se'ns cremin, ja que tot depèn del forn).

Quan ja estiguin torradetes, treure i deixar refredar uns 10 minuts. Escalfar 3 cullerades de melmelada de préssec amb 1 cullerada d'aigua. Pintar les roses, que ens quedaran més bones i brillants.

Abans de servir, empolsar amb una mica de sucre glas.



*podríem fer el mateix , posant una mica de crema en cada tira de pasta fullada, abans d'enrotllar, en comptes del sucre amb la canyella.





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada