Ingredients:
- 1 albergínia grossa
- 1 carbassó
- 8 o 10 xampinyons
- 1 ceba
- 10 cirerols (tomàquets xerris)
- 1 pebrot petit
- 4 cullerades de salsa de tomàquet
- 1 llauna de tonyina
- 2 llesques de bacó fumat
- 50 gr. de formatge parmesà
Elaboració:
Fer llesques d'albergínia de mig centímetre (amb la mandolina o amb un ganivet). Salar i deixar 20 minuts en una escorredora, un cop passat aquest temps les rentem i assequem.
Del carbassó també fer 4 llesques grans i reservar la resta.
Passem les llesques de l'albergínia i del carbassó per la planxa amb una mica d'oli, però ens han de quedar amb consistència.
En una paella o cassola amb una mica d'oli, ofegar la ceba tallada a la brunesa (cubs petits). Quan estigui ben tova, afegir la resta de verdures tallades petites (carbassó, xampinyons, pebrot...). Deixar coure tot bé i quan ja estigui afegim la salsa de tomàquet i el bacó tallat petit, barrejant bé, li donem quatre voltes i retirem del foc. Deixar refredar una mica i afegir la tonyina esmicolada.
En una safata que pugui anar al forn, cobrim el fons amb uns trossos d'albergínia a la planxa, a sobre hi posem la meitat de les verdures saltades. A sobre una altra capa amb el carbassó a la planxa i la resta del saltejat. Per últim, una capa amb les albergínies que ens sobraven i uns cirerols saltejats tallats pel mig i sense pell.
Ratllar el formatge i escampar per sobre. Gratinar uns minuts fins que quedi torrat.
*podem fer la recepta sense el bacó, afegint gambetes cuites, ou dur picat, salmó fumat, olives, pastanaga, porro.... De fet jo la canvio depenent del que tinc , va bé per aprofitar trossos de verdura que ens queden per la nevera
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada