dijous, 9 de setembre de 2021

LASSANYA D'ALBERGÍNIA

 

Ingredients:


  • 1 albergínia grossa
  • 1 carbassó
  • 8 o 10 xampinyons
  • 1 ceba
  • 10 cirerols (tomàquets xerris)
  • 1 pebrot petit
  • 4 cullerades de salsa de tomàquet
  • 1 llauna de tonyina
  • 2 llesques de bacó fumat
  • 50 gr. de formatge parmesà


Elaboració:

Fer llesques d'albergínia de mig centímetre (amb la mandolina o  amb un ganivet). Salar i deixar 20 minuts en una escorredora, un cop passat aquest temps les rentem i assequem.

Del carbassó també fer 4 llesques grans i reservar la resta.

Passem les llesques de l'albergínia i del carbassó per la planxa amb una mica d'oli, però ens han de quedar amb consistència.

En una paella o cassola amb una mica d'oli, ofegar la ceba tallada a la brunesa (cubs petits). Quan estigui ben tova, afegir la resta de verdures tallades petites (carbassó, xampinyons, pebrot...). Deixar coure tot bé i quan ja estigui afegim la salsa de tomàquet i el bacó tallat petit, barrejant bé, li donem quatre voltes i retirem del foc. Deixar refredar una mica i afegir la tonyina esmicolada.

En una safata que pugui anar al forn, cobrim el fons amb uns trossos d'albergínia a la planxa, a sobre hi posem la meitat de les verdures saltades.  A sobre una altra capa amb el carbassó a la planxa i la resta del saltejat. Per últim, una capa amb les albergínies que ens sobraven i uns cirerols saltejats tallats pel mig i sense pell.
Ratllar el formatge i escampar per sobre. Gratinar uns minuts fins que quedi torrat.


*podem fer la recepta sense el bacó, afegint gambetes cuites, ou dur picat, salmó fumat, olives, pastanaga, porro.... De fet jo la canvio depenent del que tinc ,  va bé per aprofitar trossos de verdura que ens queden per la nevera



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada