- 250 gr. ametlla crua mòlta
- 250 gr. sucre
- 5 ous
- 1 cullerada petita de canyella mòlta
- La ratlladura d'una llimona
- Sucre glas
Elaboració:
En un bol, barrejar molt bé el sucre amb l'ametlla.
Anar afegint els ous un per un, sense parar de remenar, fins que ens quedi una pasta ben fina.
Afegir la canyella i la ratlladura de la llimona i barrejar-ho bé.
En una safata per al forn rodona, de 24 cms. que prèviament haurem untat amb mantega, abocar la massa.
Deixar coure al forn ja calent a 175 graus, uns 30 minuts. Passat aquest temps clavar un pinxo o un escuradents i si surt net, ja es pot treure, en cas contrari deixar-li uns minuts més, que cada forn és un món.
Refredar abans de desemmotllar. Espolsar sucre glas. Podeu fer una plantilla amb la creu de Santiago (per internet en podeu trobar), queda més vistosa la "tarta" .
Ah ! i no us oblideu de punxar-la abans de menjar i emborratxar-la amb moscatell, porto o garnatxa ! boníssim !!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada