diumenge, 17 de març del 2024

COCA DE LLAVANERES

 

Ingredients:


  • 1 placa  de pasta de full rectangular
  • 1 o 2 clares d'ou
  • Sucre
  • Sal
  • Pinyons 
  • 10 gr. d'ametlla molta
  • 200 gr. de crema pastissera


Elaboració:

Posem els pinyons a hidratar amb aigua, perquè no se'ns cremin al forn.

Tallar la placa en 2 trossos iguals. Els estirem amb el corró, que ens quedi més prima.

Agafem una de les parts de la pasta de full. La posem en una placa , amb paper de forn.
La punxem amb una forquilla perquè no se'ns infli.
Escampem bé la crema pastissera per sobre. Posem l'altra tros de pasta de full a sobre, i també la punxem. 

Muntem les clares d'ou a punt de neu, amb un pessic de sal.
Ho distribuïm per sobre de la pasta fullada, amb una espàtula ho igualem, que ens quedi ben repartit.

Escampem l'ametlla molta per sobre les clares, també els pinyons, i per últim un grapat de sucre.
Amb un ganivet anem fent talls a tot el voltant, perquè ens quedi ben segellada i no s'escapi el farcit.

Posem al forn prèviament escalfat a 190º , durant uns 30 minuts (tot depèn del forn, anem vigilant)

Quan la traiem, posar sobre una reixeta fins que estigui freda.




***Si volem la coca més gran, ho fem amb 2 plaques de pasta de full i doblant totes les quantitats. (Feta amb 1 sola, surt per 4/6 persones ben bé.)





Per fer la crema pastissera :


  • 1/4 litre de llet
  • 60 gr. sucre
  • 2 rovells d'ou
  • 25 gr. farina de blat de moro (maizena)
  • Pell de llimona
  • 1 branqueta de canyella


Posem la llet en un cassó amb la pell de la llimona i la canyella i fer-li arrencar el bull. Treure del foc i deixar infusionar, tapat durant uns 10 minuts. Retirar la llimona i la canyella.

En un bol, barrejar els rovells d'ou amb el sucre, batre-ho bé fins que quedi una pasta ben fina.
A part, dissoldre la maizena amb una mica de llet tèbia, vigilant que no ens quedin grumolls.

Tornar a posar al cassó al foc, i quan estigui calenta la llet, afegir la maizena , baixar el foc i anar remenant fins que comenci a quedar espès. A continuació tirar-hi els rovells amb el sucre sense parar de remenar fins que ens quedi ben espès.
Deixar refredar.







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada