diumenge, 17 de març del 2024

RAGOUT DE VEDELLA

 

Ingredients.

  • 1 kg. de jarret de vedella
  • 1 ceba 
  • 250 ml. de tomàquet fregit
  • 2 grans d'all
  • 3 pastanagues
  • 1 branqueta d'api
  • 200 gr. de pèsols
  • 250 ml. de vi negre
  • Brou de carn (o de pollastre o verdures)
  • OOVE, sal, pebre negre, 1 fulla llor
  • Farina
  • Arròs blanc 




Elaboració:

Tallem la carn en trossos regulars, no massa grans. La salpebrem i enfarinem lleugerament.

Agafem  una cassola i amb  una mica d'oli, segellem la carn (ha de quedar una mica daurada per fora, crua per dins), la retirem i reservem.

En el mateix oli, ofeguem la ceba, l'all i l'api tot tallat petit, i les pastanagues a rodelles. Deixem a foc mitjà-baix que es vagi fent. Quan ja estigui la ceba transparent, hi afegim la salsa de tomàquet i la carn,  remenem bé i ho deixem uns 5 minuts.

A continuació hi tirem el vi negre, deixant 5 minuts que evapori l'alcohol. Afegim 1 fulla de llor i cobrim amb el brou.

Tapem i deixem coure 1 h. i mitja a foc lent (o fins que la carn estigui ben tova, ja que depèn de la vedella o de  lo grossos que siguin els trossos ).

A part, bullim els pèsols i els escorrem. Fem el mateix amb l'arròs i el reservem també escorregut.

Quan veiem que la vedella ja està cuita, hi afegim els pèsols i deixem coure uns minuts, perquè ens agafin el gust del guisat.

Servirem en un plat, acompanyat d'una mica d'arròs blanc (o unes patates fregides).



*com tots els guisats, millor fer el dia abans.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada