Ingredients.
- 1 kg. de jarret de vedella
- 1 ceba
- 250 ml. de tomàquet fregit
- 2 grans d'all
- 3 pastanagues
- 1 branqueta d'api
- 200 gr. de pèsols
- 250 ml. de vi negre
- Brou de carn (o de pollastre o verdures)
- OOVE, sal, pebre negre, 1 fulla llor
- Farina
- Arròs blanc
Elaboració:
Tallem la carn en trossos regulars, no massa grans. La salpebrem i enfarinem lleugerament.
Agafem una cassola i amb una mica d'oli, segellem la carn (ha de quedar una mica daurada per fora, crua per dins), la retirem i reservem.
En el mateix oli, ofeguem la ceba, l'all i l'api tot tallat petit, i les pastanagues a rodelles. Deixem a foc mitjà-baix que es vagi fent. Quan ja estigui la ceba transparent, hi afegim la salsa de tomàquet i la carn, remenem bé i ho deixem uns 5 minuts.
A continuació hi tirem el vi negre, deixant 5 minuts que evapori l'alcohol. Afegim 1 fulla de llor i cobrim amb el brou.
Tapem i deixem coure 1 h. i mitja a foc lent (o fins que la carn estigui ben tova, ja que depèn de la vedella o de lo grossos que siguin els trossos ).
A part, bullim els pèsols i els escorrem. Fem el mateix amb l'arròs i el reservem també escorregut.
Quan veiem que la vedella ja està cuita, hi afegim els pèsols i deixem coure uns minuts, perquè ens agafin el gust del guisat.
Servirem en un plat, acompanyat d'una mica d'arròs blanc (o unes patates fregides).
*com tots els guisats, millor fer el dia abans.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada