SOPA DE VERDURES A LA MEVA MANERA
Ingredients:
- 1 ceba (pot ser tendra)
- 1/2 porro
- 2 pastanagues
- 1 nap
- 1 xirivia
- 1 patata
- 1/2 carbassó
- 1 trosset de carbassa
- 1 trosset de col
- 1 branca d'api
- julivert
- Aigua mineral (2´5 litres)
- Pasta per sopa
- OOVE, sal, pebre vermell dolç, comí molt, cúrcuma.
- Alga wakame i miso (opcional)
Les verdures poden variar ... també podem afegir bròquil, coliflor, bledes, espinacs, mongeta verda, etc.
Elaboració:
Tallarem totes les verdures a la brunesa. Posarem les algues en remull.
En una olla (3 litres aprox), hi posem una mica d'oli i l'escalfem.
Afegim la ceba i el porro, i ho ofeguem.
Quan estigui transparent, hi afegim els tubercles (pastanaga, nap, xirivia, patata). Ho seguim ofegant, remenant de tant en tant.
A continuació afegim el carbassó, la carbassa, la col, l'api, l'alga....., fent el mateix.
Quan ja ho tinguem tot ben ofegat, hi afegim l'aigua. Incorporem una mica de julivert picat, 1 culleradeta de comí en pols, 1 de pebre vermell dolç i 1 de cúrcuma. Ho salem.
Deixem a foc baix, més o menys 1 hora. Provem de sal i hi fem bullir la pasta que haguem triat (o arròs).
Ja ho podem servir.
***La idea és començar per la ceba i el porro i després anar incorporant les verdures depenent de la seva duresa, finalment les més toves.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada