Ingredients:
-Per els bunyols
- 60 gr. de mantega
- 75 gr. de farina
- 3 ous
- 125 gr. de farina
- 1 pessic de sal
- sucre
- oli
-Per la crema
- 400 ml. de llet
- 3 rovells d'ou
- 80 gr. de sucre
- 30 gr. de maizena
- 1 pal de canyella
- pell de llimona
Elaboració:
Primer farem la CREMA:
Posem en un cassó , la llet (en reservem una miqueta per dissoldre la maizena) junt amb el pal de canyella, 2 trossets de pell de llimona i el sucre. Deixar escalfar fins que bulli i retirar del foc. Deixar temperar.
Dissolem la maizena amb la mica de llet freda que havíem reservat i hi incorporem els rovells d'ou. Remenar.
Incorporem la llet que hem bullit i que hem deixat refredar una mica, i barregem bé. Ho colem i ho posem al foc, sense parar de remenar amb unes varetes manuals, fins que bulli. Retirem del foc, posem en un recipient i deixem refredar (posant una mica de film de plàstic en contacte, perquè no se'ns faci crosta).
Per fer els BUNYOLS, posarem l'aigua i la mantega en un cassó al foc, amb un pessic de sal.
Tamisem la farina. Quan l'aigua bulli hi tirem la farina de cop, remenant amb una espàtula de fusta fins que la massa es separi de les parets.
Retirem del foc.
Ara incorporarem els ous sencers, un a un, remenant fins a integrar-los a la pasta (no afegir-ne un altre fins que l'anterior està ben integrat).
Amb 2 culleradetes de postre, anem fent boletes petites (s'inflen molt), i les anem fregint en un cassó amb força oli, per tandes. Posar sobre paper absorbent i arrebossar-los en sucre.
Quan ja tenim els bunyols i la crema freds, els agafem fent un petit forat amb les tisores, i amb la mànega pastissera els omplim amb la crema.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada