dissabte, 29 de març del 2025

GALETES DE LA LOLA (DE MANTEGA)

 

GALETES DE MANTEGA


Ingredients :

  • 280 gr. de farina (de rebosteria)
  • 125 gr. de mantega
  • 100 gr. de sucre
  • 2 ous
  • fideus sucre de colors




Elaboració:


Treure una estona abans la mantega de la nevera.
Tamisem la farina.

Barrejar el sucre i la mantega amb una batedora de varetes. Afegim 1 ou sencer i la farina i seguim barrejant amb la batedora.

Pastar les galetes amb les mans dins que no s'enganxi als dits i ens quedi una bola compacte de massa.
Tapar amb film de plàstic i posar a la nevera 30 minuts.

Treure-ho de la nevera i amb un corró l'aplanem fins a una gruixària de mig centímetre aproximadament (o fem a sobre de paper de forn). 
Amb motlles per tallar (he fet servir cors i estels de diferents mides) anem tallant i posant en la placa del forn (sobre paper d'enfornar i guardant una mica de distància entre elles). Agafem els restes i ho tornem a pastar, tornem a passar el corró i tallem, fins aprofitar tota la massa.

Pintem les galetes amb clara d'ou batuda ii a sobre hi posem fideus de sucre de colors (opcional).

Les posem al forn prèviament escalfat a 180º durant aproximadament 15 minuts (escalfor dalt i baix, i tot depèn del forn, de manera que ho anem controlant fins que veiem que veiemq ue comencen a agafar color, atenció que no se'ns cremin.

Retirar i posar a sobre una reixeta, fins que estiguin fredes.






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada