- 100 gr. de mantega
- 150 gr. de gotes de xocolata negra
- 200 gr. de sucre morè
- 1 ou
- 220 gr. de farina (de rebosteria)
- 75 gr. d'anous
- extracte de vainilla
- llevat en pols (royal) mig sobre
- sal
Elaboració:
Tallar les anous a trossets petits.
Tamisem la farina.
En un bol treballar la mantega (que tindrem una bona estona a temperatura ambient) fins que ens quedi pomada.
Afegim el sucre i un pessic de sal i continuem treballant-ho molt bé amb una espàtula de silicona, que ens quedi blanquejat. Incorporar l'ou i mitja culleradeta d'extracte de vainilla (opcional). Continuem barrejant molt i molt bé.
Incorporem la farina i el llevat, de mica en mica fins que ens quedi tot ben integrat.
Finalment, afegim les gotes de xocolata negra i les anous tallades i barregem bé.
Tapar la massa amb film de plàstic i deixar a la nevera almenys 30 minuts.
Treure i fer boletes petites, que anirem posant en la safata coberta de paper de forn , amb molta distància, ja que creixen molt i s'aplanen (Si en fer les boletes se'ns enganxa la massa als dits, mullar les mans en aigua freda).
Enfornar entre 10/15 minuts, escalfor dalt i baix (tot depèn del forn), fins que veiem que es comencen a daurar.
Treure i deixar refredar a sobre una reixeta.
A causa d'intoleràncies, les hem fet amb margarina en comptes de mantega i amb farina mix sense gluten. Han quedat molt bones.
També les podem substituint la xocolata negra per gotes de xocolata blanca.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada