dissabte, 29 de març del 2025

GALETES DE LA LOLA (AMB XIPS DE XOCOLATA)


Ingredients:


  • 100 gr. de mantega
  • 150 gr. de gotes de xocolata negra
  • 200 gr. de sucre morè
  • 1 ou
  • 220 gr. de farina  (de rebosteria)
  • 75 gr. d'anous
  • extracte de vainilla
  • llevat en pols (royal) mig sobre
  • sal

Elaboració:

Tallar les anous a trossets petits.
Tamisem la farina.

En un bol treballar la mantega (que tindrem una bona estona a temperatura ambient) fins que ens quedi pomada.

Afegim el sucre i un pessic de sal i continuem treballant-ho molt bé amb una espàtula de silicona, que ens quedi blanquejat. Incorporar l'ou i mitja culleradeta d'extracte de vainilla (opcional). Continuem barrejant molt i molt bé.

Incorporem la farina i el llevat, de mica en mica fins que ens quedi tot ben integrat.

Finalment, afegim les gotes de xocolata negra i les anous tallades i barregem bé.

Tapar la massa amb film de plàstic i deixar a la nevera almenys 30 minuts.

Treure i fer boletes petites, que anirem posant en la safata coberta de  paper de forn , amb molta distància, ja que creixen molt i s'aplanen (Si en fer les boletes se'ns enganxa la massa als dits, mullar les mans en aigua freda).

Enfornar entre 10/15 minuts, escalfor dalt i baix (tot depèn del forn), fins que veiem que es comencen a daurar.

Treure i deixar refredar a sobre una reixeta.



A causa d'intoleràncies, les hem fet amb margarina en comptes de mantega i amb farina mix sense gluten. Han quedat molt bones.
També les podem substituint la xocolata negra per gotes de xocolata blanca.






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada