Ingredients :
- 1 rap d'aprox. 750 gr. tallat a rodelles
- 4 escamarlans (opcional)
- 3 carxofes
- 200 gr. de pèsols (poden ser congelats)
- 3 tomàquets madurs
- 1 ceba mitjana
- 2 grans d'all
- 1 troç de porro (part blanca)
- OOVE, pebre negre, pebre vermell dolç, farina, sal, llor
- 125 ml. de vi ranci
- fumet de peix
- 1 bosseta de picada , all i julivert
Elaboració:
Fem un fumet de peix amb una mica de peix , el cap del rap, 1 ceba, 1 pastanaga ..... (també el podrem comprar fet)
Netejar bé les carxofes, les tallem a quarts i bullim en aigua amb una mica de sal.
Retirem i en la mateixa aigua podem bullir els pèsols. Escorre i reservar.
Agafem una cassola i amb una mica d'oli fregim (molt poquet) el rap salat i enfarinat. Retirar.
Fem volta i volta també als escamarlans .
En el mateix oli (si cal n'afegim) hi tirem la ceba , el porro i els grans d'all tot tallat molt i molt petit, amb una mica de sal. Deixar que es vagi fent a foc baix. Quan ja estigui fet, hi tirem el tomàquet ratllat (sense pell ni llavors) junt amb una culleradeta de pebre vermell dolç i una fulla de llor, i ho deixarem sofregir tot plegat fins que ho tinguem ben brillant.
Afegim el vi ranci i deixar 5 minuts que evapori l'alcohol.
Hi tirem 5 o 6 cullerots del fumet. Hi afegim el rap, que quedi ben posat, junt amb les carxofes i els pèsols. Provar i si cal rectificar de sal. Hi tirem també una mica de pebre negre, al gust.
Fem la picada amb un parell de grans d'all, una branca de julivert i la bossa de la picada. Ho afegim a la cassola, sacsejant que ens quedi tot ben repartit, i deixar coure tot plegat uns 10/15 minuts a foc baix (si ens queda sec hi podem afegir una mica de fumet). Per últim, hi posem els escamarlans per sobre.
Millor fer el dia abans.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada