Ingredients:
1 kg. de costelló
1 ceba
Tomàquets madurs
alls
75 cl. conyac (una tercera part d'un got)
brou de carn o de pollastre
farigola, 1 branca de romaní fresc, pebre negre, oli, sal
Elaboració:
Preparar el costelló amb sal i pebre (màxim tallar-lo en 2 trossos perquè ens càpiga bé a la cassola i un tingues més fàcil a l'hora de girar. En una cassola gran amb oli, rostir la carn pels 2 costats a foc mig-baix.
Tallar la ceba en juliana i els tomàquets en trossos (jo ho he fet amb 3 tomàquets de penjar ben madurs, i els he tallat pel mig).
Quan estigui ros el costelló, afegir la ceba, 2 ó 3 grans d'all pelats, els tomàquets, la farigola i el romaní.. Donar unes quantes voltes, afegir el conyac i flamejar (ull apagar l'extractor per evitar problemes amb la flama). Un cop consumit l'alcohol, afegir 1/2 litre de brou de carn (que quedi més o menys coberta la carn), tapar i deixar a foc mig-baix fins que estigui la carn ben tendra , vigilant que no quedi sense liquit, si cal afegir aigua calenta. Triga força a coure's, cap unes 2 hores, però és molt important que quedi molt ben cuita, anar punxant i controlant.
Deixar reposar unes hores , però millor fer-lo un dia per l'altre. Retirar tota la bresa, i passar-la pel colador xinès, abocant la salsa per sobre la carn, i escalfar a foc molt baix.
Bona cuina !
Entrades populars
diumenge, 16 d’agost del 2020
COSTELLÓ DE PORC AL ROMANÍ
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada