dimarts, 15 de desembre del 2020

POLLASTRE AMB GAMBES

 

Ingredients:


  • 1 pollastre de pagès petit
  • 12 gambes vermelles
  • 1 ceba 
  • 3 tomàquets madurs
  • 1 copa de conyac
  • 1/4 litre de brou de pollastre
  • OOVE, sal, pebre negre
  • Per la picada; 2 grans d'all, 1 llesca de pa sec, 12 ametlles torrades, julivert, uns pinyons, un bocinet petit de xocolata negra

Elaboració:

Tallar el pollastre en 8 trossos, rentar-lo bé i assecar-lo.
En una cassola amb oli, daurar el pollastre salpebrat, fins que ens quedi ros. Retirar.
En el mateix oli saltem lleugerament les gambes. Reservar.

Trinxar la ceba petita, i la sofregim en el mateix oli a poc mitjà, amb un polsim de sal. Quan estigui cuita, afegir el tomàquet (ratllat, sense llavors ni pell) i deixar que se'n cogui bé. 
Quan el sofregit estigui ben brillant, tirar-hi el conyac i flamejar (ull tanquem l'extractor per evitar espants). Un cop cremat l'alcohol, tirar-hi el pollastre, remenar bé.
Incorporar el brou de pollastre que quedi mig cobert, tapar i deixar coure a foc baix-mitjà.

Mentre es cou, fem la picada:
Tallar els alls pelats en làmines i daurar en una paella amb una mica d'oli. Retirar.
En el mateix oli fregir la llesca de pa sec tallada en 3 trossos (o 3 llesques de pa de barra). El traiem i posem a sobre paper de cuina que deixi l'excés d'oli.
En un morter posar el pa, els alls, una branca de julivert, les ametlles, els pinyons i una miqueta (jo en poso poca) de xocolata negra. Ara molta paciència i amb la mà de morter esmicolar-ho molt petit (si se'ns fa complicat, passar-ho per la batedora de braç amb una mica de suc del guisat).

El pollastre ha de coure cosa de 30/40 minuts, tenint en compte que el  de pagès ha de coure més. Si ho fem amb pollastre de granja haurem de coure menys estona. Es tracta d'anar controlant fins que veiem que és ben tou. Sobretot que no ens quedi sense suquet, si cal afegir més brou. Rectificar de sal.

Uns 5 minuts abans afegir la picada ,  remenar bé i després les gambes. Tapar i ja tenim el plat fet.




2 comentaris: