Ingredients:
- 200 gr. carbassa
- 100 gr. pastanaga
- 4 ous
- 250 gr. farina
- 200 gr. mantega
- 150 gr. sucre de canya integral
- 50 gr. de sucre
- 1 bosseta de llevat Royal
- Canyella mòlta
- Xocolata negra per fondre (75 gr.)
- Xocolata blanca per fondre (75 gr.)
Elaboració:
Ratllar la carbassa i la pastanaga. Reservar.
En 2 bols, separar les clares dels ous en un i els rovells a l'altre.
Afegim el sucre morè als rovells i batre (amb una batedora de varetes) fins que quedin blanc i dupliquin el volum.
Afegim el sucre blanc a les clares i muntar a punt de neu (afegim un pessic de sal).
Estovar la mantega uns segons al microones (textura pomada), i afegir-la als rovells , barrejant bé. En el mateix bol, incorporar la carbassa i la pastanaga ratllada, i seguim remenant que ens quedi tot ben barrejat.
Anar-hi incorporant la farina, 1 cullerada petita de canyella i el llevat (que haurem tamisat) de mica en mica, ja que ens costarà remenar a mesura que anem tirant la farina.
Un cop tot integrat, afegim les clares muntades de mica en mica, amb moviments envoltants perquè no ens baixin.
Untem amb mantega un motlle rectangular, al que haurem espolsat una mica de farina també. Abocar la pasta.
Posar al forn que haurem escalfat prèviament a 180º.
El deixarem coure uns 30/40 minuts depenent del forn (o quan punxant amb una broqueta ens surti neta).
Treure i deixar refredar una mica, desemmotllar sobre una reixeta que es refredi totalment.
Fondre al microones les 2 xocolates per separat. En una mànega pastissera amb la sortida fina, fem ratlles a sobre la coca, primer amb una xocolata i després amb l'altra.
Deixar que qualli la xocolata.
Queda molt bo, tendra i flonjo.
Es fa amb farina de blat, però es pot substituir per farina sense gluten, mescla mix C rebosteria de Schär. Tot amb les mateixes mides. Jo l'he fet amb aquesta farina (a casa tenim un celíac) i ha sortit així de fantàstica !!!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada