Ingredients:
Per la Panacota:
- 500 ml. nata per muntar
- 250 gr. maduixes
- 4 fulls de gelatina
- 90 gr. de sucre
- 1 veina de vainilla (o 1/2 cullerada de pasta de vainilla)
Per el coulis:
- 200 gr. maduixes
- 70 ml. aigua
- 8 o 10 gotes de llimona
- 60 gr. de sucre
Elaboració:
Primer farem la panacota: tallar les maduixes a trosses, barrejar amb el sucre i deixar macerar 1/2 hora.
Posar en el got de la batedora i triturem ben fi.
Posar les fulles de gelatina a hidratar en aigua freda.
En un cassó, posar la nata i la vainilla i escalfar. Quan estigui a punt de bullir, retirar del foc i hi afegim les fulles de gelatina escorregudes, barrejar bé fins que es fonguin.
Tirar-hi el puré de les maduixes i el sucre.
Colar tot perquè ens quedi fi i repartir en gotets (en surten 6).
Deixar refredar , tapar-los i posar a la nevera un mínim de 6 hores (jo el faig el dia abans).
Per fer el coulis: Posar les maduixes tallades, el sucre, l'aigua i les gotes de llimona , en una olleta a foc mitjà. Deixar que bulli uns 10 minuts. Passar pel minipimer i colar (per eliminar els granets de les maduixes). Reservar a la nevera.
A l'hora de servir, posarem a sobre de la panacota 2 o 3 cullerades del coulis. Adornar amb una làmina de maduixa i una fulla de menta.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada