dilluns, 1 de febrer del 2021

SALTAT DE SIPIA, GAMBETES I CLOÏSES

 

Ingredients;


  • 1 sipia gran neta o 3 de mitjanes
  • 1 grapat de gambes pelades (poden ser congelades).
  • 250 gr. de cloïsses
  • OOVE, sal, pebre negre, julivert picat



Elaboració:

Rentar bé la sípia, reservar les aletes i els tentacles per altres elaboracions,  ja que per aquest plat només farem servir els cossos. Assecar-los, enrotllar-los i posar-los al congelador (almenys 1 dia).

El dia que ho vulguem fer, traiem la sípia del congelador i la deixem reposar 1 horeta. Amb un ganivet que talli bé, tallar la sípia fina, com si féssim spaguetis. Esbandir amb aigua freda i deixar escorre.

Rentar bé les gambes, i assecar.

Les cloïsses les posarem 1 h. i mitja en aigua freda i sal perquè deixin anar la sorra. Les rentem bé i les obrim en una paella amb una mica d'oli. Reservar. 

En una cassoleta amb una mica d'oli d'oliva verge, saltem les gambes amb la sípia, mentre anem remenant. Quan estigui quasi cuit, salpebrar i afegir les cloïsses i una mica de julivert molt picat.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada