Ingredients:
- 1 pollastre de pagès
- 1 ceba gran
- 5 tomàquets (de penjar o xucar pa)
- 4 patates grans
- 1 copa de conyac
- 4 grans d'all, julivert
- OOVE, pebre negre, pebre vermell dolç, sal
- 1 llimona
Elaboració:
A la carnisseria, fem tallar el pollastre a quarts, però que separin el pit de l'ala, de manera que ens sortiran 6 talls.
Rentar-lo bé i assecar-lo.
Pelar les patates i tallar-les a trossos gruixuts, d' 1'5 cms. aproximadament. La ceba també la tallem a rodelles gruixudes.
En una safata del forn amb oli, distribuir les patates i la ceba i salpebrar (sal, pebre negre i una mica de pebre vermell).
Posar per sobre el pollastre que també haurem salpebrat. Repartir també els tomàquets tallats pel mig, i els alls i el julivert picat, ruixant amb una mica de llimona. Ruixar amb una mica més d'oli, amb el forn prèviament escalfat, amb la màxima temperatura.
15 minuts després hi afegim el conyac i abaixem el forn a 200 º.
Ara el deixarem coure durant aproximadament 1 hora, de tant en tant girem el pollastre i l'anem remullant amb el suc que deixen les verdures.
Treure'l quan veiem que estigui cuit (fent un tall en algun tros per comprovar-ho). Si no ens ha quedat prou torrat, podem posar el grill uns minuts més. Les patates queden molt ben cuites, i al ser tallades gruixudes no es desfan.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada