Ingredients:
- 3 Peus de porc
- 12 gambes vermelles (millor fresques)
- 2 tomàquets madurs
- 1 ceba
- 125 ml. vi ranci
- oove, sal, farina
- Picada (12 ametlles torrades, 1 llesqueta pa, 2 grans d'all, 1 troç de xocolata negra)
Elaboració:
Podeu bullir els peus tallats pel mig. Jo els he comprat cuits, els he rentat i bullit 1/2 h, retirant l'os més gran, i reservant l'aigua de bullir-los.
En una cassola gran amb una mica d'oli, coem lleugerament les gambes, tomba i tomba. Reservar.
En el mateix oli, sofregir la ceba tallada petita fins que la tinguem cuita. A continuació afegir el tomàquet ratllat, sense llavors ni pell.
Coure-ho tot fins que tinguem el sofregit ben brillant, i en aquest moment hi tirem una cullerada de farina, la remenem bé i hi afegim el vi ranci. Deixar 5 minuts a foc mitjà, que evapori.
Ara hi abocarem 500 ml. de l'aigua de bullir els peus (la colem), i ho salem.
Afegir els preus i deixem que faci la xup-xup 15 minuts.
A part fem la picada en el morter, amb 2 grans d'all, les ametlles torrades i pelades, la xocolata i una llesqueta de pa que fregirem en una paella amb oli. Picar que ens quedi ben fi.
Tirem la picada al guisat, i també les gambes, sacsegem bé la cassola, tapem i courem uns 10 minuts més. Rectificar de sal si cal.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada