diumenge, 6 de juny de 2021

CALDERETA DE LLAMÀNTOL I RAP AMB GAMBES I ESCAMARLANS

 

Ingredients:


  • 2 llamàntols (poden ser congelats)
  • 4 escamarlans
  • 4 talls de rap
  • 8 gambetes vermelles
  • 1 l. de fumet de peix
  • 1 ceba
  • 3 tomàquets ben madurs
  • 1/2 copa de vi ranci 
  • Pebre vermell dolç
  • Per la picada: 2 llesques de pa de barra sec, 2 grans d'all, una branca de julivert, 12 ametlles torrades
  • Sal, oli l'oliva, pebre negre, farina


Elaboració:

Preparem tot el peix. El rentem bé. 
Separem els cossos dels llamàntols i els tallem pel mig. El mateix amb el cap, i les pinces les separem i els hi donem un cop amb la mà de morter perquè sigui una mica més fàcil de menjar.
Ho salpebrem tot una miqueta.

Agafem una paella amb oli, i passem una mica els escamarlans i després les gambes.
A continuació fem el mateix amb els trossos de llamàntol lleugerament enfarinats (excepte les pinces que ho farem sense enfarinar).
Per últim, el rap també passat una mica per farina (espolsant per evitar l'excés).

En el mateix oli hi fregim les 2 llesques de pa per  fer la picada.

Colem l'oli que ens hagi sobrat i el passem a una cassola ampla. Si cal n'afegim més.

Tallem la ceba molt petita i la sofregim a foc suau. Quan estigui feta afegim els tomàquets ratllats (sense pell ni llavors) i el deixem que ens quedi ben reduït. Tirar el vi ranci i deixar uns minuts que evapori l'alcohol. Afegim 1 cullerot de fumet i ho triturem lleugerament amb la batedora de braç.

Col·loquem tot el peix ben posat en la cassola i el cobrim amb fumet calent. Deixar que faci la xup-xup uns 20 minuts a foc baix. Comprovar de sal.

Fem la picada amb 2 grans d'all, el pa fregit , les ametlles torrades i una branca de julivert, que ens quedi ben fina. Afegir a la cassola, girant-la perquè quedi ben repartida (no fer servir cap estri, ja que hi ha el perill de trencar el rap). Si veiéssim que queda massa clar, hi podem afegir 1 culleradeta de maizena deixatada amb una mica de suc.

Deixar  15 minuts més i deixar reposar (millor fer el dia abans).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada