diumenge, 13 de juny de 2021

ESTOFAT DE BOTIFARRES I BOLETS AL FORN

 

Ingredients:


  • 4 botifarres
  • 400 gr. de bolets variats (jo he posat rovellons i fredolics)
  • 1 ceba gran
  • 250 ml. de vi negre
  • 250 ml de brou (de verdures, pollastre.....)
  • 2 cullerades de vinagre de módena
  • 1 cullerada de sucre morè
  • OOVE, sal, romaní fresc, pebre negre



Elaboració:


Tallar les botifarres en 2 trossos.
En una cassola amb una mica d'oli, saltejar-les una mica i reservem.

Netegem els bolets i els tallem si són trossos molt grans.

Escalfem el forn a 190º

Tallar la ceba en juliana i sofregir-la en el mateix oli on hem marcat les botifarres. Quan hagin agafat una mica de color, hi tirem els bolets i una branqueta de romaní i ho saltem tot junt.

Afegim el sucre i el deixem fondre. Tirar el vinagre i deixar evaporar mig minut a foc mitjà-baix.
Hi tornem a afegir les botifarres i el vi negre. Salpebrem.
Deixar evaporar l'alcohol uns 5 minuts i afegim el brou (ens quedaran les botifarres mig cobertes). Coure uns minuts.

Treure la cassola del foc i posar-ho al forn durant uns 45 minuts, Ens anirà quedant espès, vigileu que no quedi sec. Un cop ho traiem del forn, comprovar que estigui bé de sal i ja ho tindrem a punt.






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada