dilluns, 14 de juny de 2021

CEBES FARCIDES AMB CALAMARS, POP I VERDURES

 

Ingredients:


  • 4 cebes una mica grans
  • 200 gr. de calamar
  • 150 gr. de pop cuit
  • 1/2 porro
  • 1 carbassó petit
  • 1 albergínia petita
  • 1 pebrot verd italià
  • 1 gra d'all
  • 2 tomàquets madurs (o 5 cullerades de salsa de tomàquet)
  • 225 ml. vi blanc
  • 250 ml. brou de peix (o aigua)
  • OOVE, sal, pebre negre

Elaboració:

Pelem les cebes.
Tallem la part de sobre, que la reservarem.
Amb l'estri especial de fer boletes anirem buidant la ceba (si no en teniu, amb una cullereta de postres o un ganivet que talli bé). Anem retirant tota la ceba deixant només 1 o 2 capes de l'exterior, vigilant de no foradar el fons perquè no s'ens escapi el farcit.
Les salem un mica i reservem.

Agafem la ceba que hem tret de dins, junt amb totes les verdures i les tallem en brunoise petita. Barrejar bé i repartir en 2 parts.

Agafem una cassoleta i amb una mica d'oli, anem sofregint la meitat de la barreja de verdures fins que ens quedin ben tendres. Afegim uns 125 ml. de vi blanc i deixem evaporar uns 10 minuts. A continuació incorporar el fumet de peix (100 ml).
Afegirem el calamar, que haurem rentat molt bé i tallat a quadrats petits (reservar les potes per l'emplatat).
Deixar coure tot a foc baix fins que quedi espès, i en aquell moment hi tirem el pop tallat petit (que ja el tenim cuit). Salpebrar tot plegat.

Agafem les cebes i amb molta cura les omplim amb la barreja que hem fet. Les tapem amb el tall de  sobre que havíem reservat, a manera de barret.

Les posem en una safata i les introduïm al forn prèviament escalfat a uns 180º, durant un 30/35 minuts.

Mentre se'ns couen una mica, sofregim la resta de verdures que teníem reservades. Quan estigui tot cuit, afegir el tomàquet i per últim 100 ml de vi blanc, rectificant de sal. Deixar evaporar, i un cop cuit, ho triturem amb  la batedora de braç (jo he decidit deixar trossos, però si la voleu ben fina, la poseu en el got de la batedora i la tritureu tota).

Traiem les cebes del forn i les posem en una cassola amb la salsa i hi afegim 100 ml. de brou de peix o d'aigua. Deixem coure tapat i a foc lent durant uns 45 o 60 minuts, vigilant-ho.

Ja podem emplatar, posant les cebes, salsa per sobre i les potes dels calamars que havíem reservat (una mica fregides) per sobre.









Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada