diumenge, 24 de gener del 2021

MAGDALENES DE CARBASSA

 

Ingredients:


  • 200 gr. farina
  • 200 gr. sucre
  • 200 gr. de carbassa
  • 2 ous
  • 120 ml. oli girasol
  • 1 sobre llevat Royal
  • 1 cullera postre de canyella
  • un pessic de sal


Elaboració:

Pelar i tallar en 4 trossos la carbassa. Coure al forn (embolicats en paper d'alumini)  a 200º fins que estigui tova (uns 30 minuts). Retirar del forn, refredar i aixafar amb una forquilla.

En un bol, posar els ous sencers i el sucre, i amb una batedora de varetes , batre bé fins que els ous hagin blanquejat.
Afegir l'oli, seguir batent, i a continuació la carbassa.

Tamisar la farina amb el llevat, la canyella i un pessic de sal, i anar incorporant de mica en mica  a la massa , amb una espàtula i amb moviments envoltants fins que estigui tot ben integrat. Deixar reposar a la nevera 1/2 h.

Omplir amb la massa unes  3/4 parts dels motlles de paper de fer les magdalenes, espolsar-hi una mica de sucre i canyella mòlta per sobre  i enfornar durant uns 15 minuts (vigilar, depèn del forn).

Es fa  amb farina de blat per rebosteria, però es pot substituir per farina sense gluten, mescla mix C rebosteria  de Schär. Tot amb les mateixes mides. Jo l'he fet amb aquesta farina (a casa tenim un celíac) i  dóna molt bon resultat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada