Ingredients:
- 4 carxofes del Prat
- 12 espàrrecs verds
- 1 ceba de Figueres (gran)
- 50 gr. d'encenalls de pernil ibèric
- OOVE, sal
Elaboració:
Netejar bé les carxofes traient les fulles dures i retallant les puntes, però conservant la cua (la pelem).
En una paella o una cassola petita, posar-hi un raig d'oli d'oliva i les carxofes tallades a quarts. Donar quatre voltes i afegir 1/2 got d'aigua i salar. Tapar i deixar coure a foc baix (uns 30 minuts, o fins que les carxofes estiguin tendres). Si cal, anar afegint aigua.
En una paella amb 4 cullerades d'oli, ofegar a foc baix la ceba tallada molt fina amb una mica de sal, fins que ens quedi ben caramel·litzada (ull que no se'ns cremi).
Per últim, en una planxa o paella amb quatre gotes d'oli, coure els espàrrecs fins que estiguin tendres. Tallar-los pel mig.
Muntatge: per cada persona, posarem 1 carxofa (4 talls), 3 mitjos espàrrecs (la part de baix ), a sobre una mica d'encenalls de pernil i a sobre de tot els altres 3 mitjos espàrrecs (les puntes). Escampar una mica de ceba caramel·litzada per sobre.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada