Ingredients:
- 250 gr. de farina
- 200 ml. de nata per muntar
- 300 gr. sucre
- 4 ous
- 1/2 sobre llevat Royal
- 125 ml. oli de girasol (o d'oliva suau)
- Mantega
Elaboració:
Escalfem el forn a 180 º
En 2 bols, separar les clares dels ous en un i els rovells a l'altre.
Batre els rovells amb l'oli i el sucre (amb unes varetes elèctriques), fins que ens quedi integrat i blanquejat.
Per l'altre costat, muntar les clares a punt de neu. Incorporar-les al bol amb els rovells, amb una espàtula les anem integrant amb moviments envoltants, que no ens baixin.
Muntem la nata (pensem a tenir tant la nata com els estris molt freds, una estona al congelador). Quan la tinguem muntada, l'incorporem a la resta de la massa, també amb molta cura que no ens baixi.
Ara toca afegir la farina i el Royal (abans ho tamisem perquè no ens quedin grumolls). Anar afegint de mica en mica fins que ja ho tinguem tot ben barrejat.
Untem un motlle d'uns 22 cms. amb mantega i un polsim de farina.
Bolquem la massa i el posem al forn uns 30 minuts. un cop passat aquest temps li deixem uns 10 minuts més però amb escalfor a dalt i a baix.
Comprovar amb una broqueta si està cuit (ens ha de sortir neta), i si cal li deixem una estona més, tot depèn del forn.
Deixar refredar i desemmotllar.
El podem adornar amb sucre glass, amb xocolata, melmelades, nata muntada.........
Es fa amb farina de blat, però es pot substituir per farina sense gluten, mescla mix C rebosteria de Schär. Tot amb les mateixes mides. Jo l'he fet amb aquesta farina (a casa tenim un celíac) i dóna molt bon resultat.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada