dilluns, 25 de gener del 2021

CALAMARS EN SALSA

 

Ingredients:


  • 1 kg. calamars frescos
  • 2 tomàquets madurs
  • 2 grans d'all
  • 1 ceba gran
  • 1 fulla llor
  • Caiena mòlta
  • 1 copeta de vi ranci
  • 125 ml. de fumet de peix
  • OOVE, sal.
  • Julivert

Elaboració:

Primer netegem molt bé els calamars, i els hi deixem una mica de pell (no tota), a fi i efecte que  la salsa ens quedi més fosca.
Els escorreguem bé i els tallem a trossos rectangulars.


Tallar la ceba a la bronoise, i  piquem els alls. En una cassoleta amb 4 cullerades d'oli, sofregim les cebes i els alls a foc baix, junt amb la fulla de llor.

Quan ja ens agafi color la ceba, afegir mig got de tomàquet ratllat (sense llavors ni pell), junt amb un pèl  de caiena mòlta (que li doni un toquet picant però sense ser excessiu). Ho podeu substituir per pebre vermell picant o pebre negre.

Un cop estigui tot ben sofregit, tirar-hi un bon raig de vi ranci i deixar 3 o 4 minuts que evapori. Afegir mig got de fumet de peix (o vi blanc o aigua).
Hi afegim els calamars, ho salem, hi afegim julivert picat molt fi i ho deixem tapat a foc baix uns 30-40 minuts, fins que veiem que estiguin ben tendres. Si cal, afegim una mica més de brou, que no ens quedi sec. Ja ho podem treure quan estiguin cuits i la salsa ha reduït.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada