dissabte, 16 de gener del 2021

PASTIS DE XOCOLATA I NATA

 

Ingredients:


  • 4 ous
  • 330 gr. farina
  • 275 gr. sucre
  • 240 gr. mantega
  • 5 cullerades de cacao en pols (sense sucre)
  • 1 sobre de llevat Royal
  • 130 ml. llet
  • xocolata blanca x postres (per fondre)
  • 250 ml. nata x muntar + 45 gr. sucre glas.
  • xocolata negra x fondre  (per la cobertura) i la mateixa quantitat de nata líquida x muntar

Elaboració:

Primer escalfarem el forn a 180º.

En un bol, barrejar la mantega (que haurem tret de la nevera un parell d'hores abans), junt amb el sucre (amb la batedora de varetes). Quan estigui integrat, anar afegint els ous sense deixar de batre.

Tamisar la farina junt amb el llevat, i anar incorporant a la mescla, junt amb la llet (anar intercalant per facilitar que la farina s'integri bé).
Afegir el cacau en pols (també tamisat) i amb l'espàtula anem barrejant.

Agafem un motlle desmuntable d'uns 24 cms. i l'untem amb mantega i farina. Aboquem la mescla i posar-lo al forn a 180 º (entre 3/4 i 1 h., anem controlant, ja que depèn del forn, quan punxem amb un escuradents i surti net, ja el podem treure).

Deixar refredar i desemmotllar.

Si teniu una "lira", tallar-lo pel mig (sinó, amb un ganivet de serreta)

Muntar la nata : Posar el bol, les varetes i la nata líquida al congelador durant 20 o 25 minuts. Un cop freda, muntar-la i afegir el sucre glas. Reservar a la nevera.

Per últim farem la cobertura: trencar a bocins la xocolata (uns 200 gr). Escalfar 200 ml. de nata i quan estigui a punt de bullir, l'aboquem sobre la xocolata. Remenar molt bé fins que estigui ben desfeta. Deixar temperar una mica.

Muntem el pastís: Amb una mànega pastissera repartim la nata a sobre de la base del pastís i el cobrim amb l'altra meitat. Repartim el ganache de xocolata a sobre, allisant amb una espàtula. Quan estigui freda, decorar (jo ho he fet escalfant una mica de xocolata blanca i amb la mànega pastissera hi he fet la decoració a ratlles).

Es fa  amb farina de blat , però es pot substituir per farina sense gluten, mescla mix C rebosteria  de Schär. Tot amb les mateixes mides. Jo l'he fet amb aquesta farina (a casa tenim un celíac) i  dóna molt bon resultat.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada